Milan Jaff uhosi autossaan: "Haluun puukottaa sen suoraan" – Syyttäjän mukaan suunnitelma Kaivohuoneen väkivaltaiskusta tallentui salakuuntelussa

Helsinkiläisjengin syytetään suunnitelleen väkivaltaista iskua Kaivohuoneelle 6:01
Katso videolta, miten syyttäjä kuvailee Kaivohuoneelle suunniteltua iskua.

Pääkaupunkiseudun katujengejä koskeva oikeudenkäynti on jatkunut tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Tänään oikeudessa on puitu ravintola Kaivohuoneelle syyttäjän mukaan suunniteltua väkivaltaista iskua.

Syyttäjän mukaan helsinkiläisjengi aikoi tunkeutua Helsingissä ravintola Kaivohuoneella järjestettävään musiikkitapahtumaan 8. päivä lokakuuta. Tapahtumassa oli määrä esiintyä toiseen, espoolaiseen katujengiin liitettyjä henkilöitä. 

Syyttäjän mukaan jengiläisten suunnitelmana oli tunkeutua ravintolaan niin taka- kuin etuovesta ennen musiikkikeikkaa soundcheckin aikana ja ampua tai puukottaa paikalla ollutta räppäri Yutu Brownia sekä tehdä väkivaltaa muille paikalla olleille.

Syyttäjän mukaan tekoon oli varauduttu teräasein ja ainakin yhdellä ampuma-aseella. Syyttäjän mukaan jengiläiset kuitenkin veivät osan aseista pois saatuaan tietää tapahtuman perumisesta.

Poliisi perui tapahtuman iltakuudelta 8. lokakuuta, eli vain tuntia ennen tapahtuman alkua, ja otti kiinni helsinkiläisjengin jäseniä.

Yksi jutun pääsyytetyistä on sosiaalisessa mediassa tunnettu räppäri Milan Jaff, 22, joka on syyttäjän mukaan helsinkiläisen katujengin johtohahmo. Häntä sekä kahdeksaa muuta nuorta miestä syytetään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

"Tehään niille niin pahaa"

Poliisi sai jutun esitutkinnassa tärkeää näyttöä tilakuuntelutallenteista. Poliisi oli asentanut salakuuntelulaitteet Milan Jaffin autoon.

Poliisin tallentamilta nauhoilta selviää, että Jaff sekä toinen pääsyytetty, räppäri Cavallinina tunnettu mies keskustelivat autossa Kaivohuoneella järjestettävästä tapahtumasta tietämättä, että heidän puheensa päätyvät viranomaisten tietoon.

Syyttäjän näkemyksen mukaan nauhalle tallentui selvät suunnitelmat iskun toteuttamisesta.

Autossa muun muassa pohdittiin, mikä olisi paras aika mennä tapahtumaan.

– Ei, ei keikan jälkeen (epäselvää). Tiätsä mikä on paras? Kello seitsemän, soundcheck, Jaffin kanssa autossa ollut räppäri Cavallini sanoi.

– Se on paras aika mennä, koska ei oo, vähän ihmisiä, mies kommentoi hetkeä myöhemmin.

Milan Jaff puolestaan uhosi autossa väkivallan tekemisellä.

– Tehään niille niin pahaa (epäselvää) ne ei pysty liikkuu, mies sanoo poliisin nauhalla esitutkintapöytäkirjan mukaan.

”Vittu me nussitaan ne”

Autossa puhuttiin myös mukaan otettavista varusteista.

– Ei, siis ei. Otetaa jokainen vitusti puukkoi, jokaiselle oma swachete. Mutta varmuuden vuoks me tarvitaan (epäselvää mut kuulostaa habad, joka tarkoittaa ampuma-asetta), Cavallini totesi Jaffin kanssa käymässään keskustelussa.

– Vittu me nussitaan ne, vittu mä haluun puukottaa sen suoraan, vittu huoranpenikka, Milan Jaff kommentoi myöhemmin.

Suunnitelmat kariutuivat

Syytteissä kuvattuja suunnitelmia ei koskaan kuitenkaan toteutettu, kun poliisi perui tapahtuman ja otti helsinkiläisjengin jäseniä kiinni tapahtuman alla.

Pidätettyjen joukossa oli myös helsinkiläisjengin johtaja Jaff ja Cavallini.

Poliisin telekuuntelun perusteella kaksi jengiläistä puhui suunnitelmien kaatumisesta puhelussa pian tapahtumien jälkeen.

Toinen kertoi arvanneensa, että nuorukaiset jäisivät kiinni.

– Miksi, toinen kysyi.

– Niinku toi juttu jos ois tapahtunu, ni veli monta ihmist ois kuollu, mies vastasi.

– No kui, veli, toinen jatkoi.

– Koska veli, kuin paljo meit oli, oli tulossa sinne ja kui paljo niitki, mies kuittasi.

Katujengi suunnitteli hyökkäystä rap-keikalle Kaivohuoneella – poliisi avaa tutkintaa MTV Uutiset Livelle 10:28
Videolla poliisi avaa katujengeihin liittyvää tutkintaa ja sitä, millaista iskua Kaivohuoneelle suunniteltiin.

Lue myös:

    Uusimmat