Uhkaako maailmancup-paluun tekevä Saksan supertähti Kaisa Mäkäräistä? Suomen ampumahiihtopomolla kaksijakoinen viesti Laura Dahlmeierista

Terveysongelmista aiemmin kärsinyt Saksan supertähti Laura Dahlmeier aloittaa ampumahiihdon maailmancup-kautensa tänä viikonloppuna Tshekin Nove Mestossa. Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtajalla Kalle Lähdesmäellä on hänestä kaksijakoisia mietteitä.

Viime kausien menestyjä Dahlmeier kilpaili jo viime torstaina kansainvälisen kakkoskategorian IBU-cupin sekapariviestissä Italian Ridnaun-Val Ridannassa. Dahlmeierin ja Roman Reesin muodostama Saksan joukkue oli kisassa toinen Venäjän jälkeen.

Dahlmeier oli ensimmäisellä osuudellaan joukon nopein ja toisella osuudellaan kolmanneksi nopein. Huippukunnossaan Dahlmeier olisi kova Kaisa Mäkäräisenkin uhkaaja maailmancupin kärkisijoilla, mutta Dahlmeierin meno IBU-cupissa ei vielä vakuuttanut Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäkeä.

– Seurasin hyvin tarkasti Dahlmeieria. Suksi ja vauhti ei ollut lyönnillään, Lähdesmäki arvioi tämän viikon alkupuolella MTV Urheilulle.

Dahlmeier ampui sekapariviestissä neljällä paikalla kaikkiaan viisi ohilaukausta, mutta sakkokierroksia ei tullut varapatruunoiden myötä. Saksalainen on tullut viime vuosina tutuksi rautaisena ampujana.

– Hänellä on ampumavarmuutensa. Totta kai hän tulee sieltä ja tämä kausi on vielä pitkä, Lähdesmäki sanoi.

Vaikeuksien kautta kehiin

Naiset avaavat maailmancup-viikonloppunsa Nove Mestossa tänään perjantaina 7,5 kilometrin pikamatkalla, johon Dahlmeier lähtee numerolla 84. Lauantaina naisilla on vuorossa 10 kilometrin takaa-ajo ja sunnuntaina 12,5 kilometrin yhteislähtö.

Vielä Nove Mestossa Dahlmeier ei lukeudu suurimpiin voittajasuosikkeihin, vaikka hän voikin onnistuneilla kisoilla kärkipakkaa sotkea. Dahlmeierilla on vielä matkaa täyteen iskuunsa päästyään palaamaan harjoitteluun kuukausien terveysongelmiensa jälkeen vasta marraskuussa.

Heinäkuussa Dahlmeier loukkaantui pyöräilyonnettomuudessa, ja sen jälkeen hän kärsi tulehduksesta viisaudenhampaan poiston jälkeen. Hän vetäytyi harjoitustauolle lääkärien suosituksesta. Saksan hiihtoliiton maajoukkuelääkäri Klaus-Jürgen Marquardtin mukaan Dahlmeierin immuunijärjestelmä oli heikentynyt terveysongelmien myötä, ja tähti tarvitsi aikaa toipuakseen.

Arvokisojen huippumenestyjä Dahlmeierilla on vyöllään kaksi olympiakultaa ja seitsemän maailmanmestaruutta, joiden ohella hän on saavuttanut yhden olympiapronssin, kolme MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia. Dahlmeier on lisäksi voittanut ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kaudella 2016–17.

Lue myös:

    Uusimmat