Ugandalaisupseeri IL:lle kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksesta: Miksi ette kysy Suvi Lindeniltä?

Ugandalaiseversti kertoo Iltalehdelle, että kuolleena hotellihuoneesta löytynyt suomalaisliikemies joutui huijatuksi.

Ylen mukaan mies oli esittänyt Ugandan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen. Iltalehti tavoitti eversti Frank Bagyenda Kakan, jonka väärennetty allekirjoitus löytyi kirjeestä. Bagyenda Kaka on Ugandan sisäisen turvallisuuspalvelun ISO:n johtaja.

–  Lentokentältä otettiin kiinni yksi huijareista. Muut otettiin kiinni myöhemmin. Koko kopla on nyt hallussamme ja heitä kuulustellaan, Bagyenda kertoo Iltalehdelle kirjeen laatijoiden kohtalosta.

Tutkinta on Bagyenda Kakan mukaan kesken eivätkä huijauksen mahdolliset motiivit ole tiedossa.

41-vuotias suomalaismies oli Ugandassa markkinoimassa Patrian aseita. Patria ei sanojensa mukaan maksanut miehelle ja toimitusjohtaja Olli Isotalo myönsi Ylelle, että yhtiö teki virheen antaessaan suomalaisliikemiehelle luvan markkinoida tuotteitaan.

Rikoksen mahdollisuutta kuolemantapauksessa ei ole suljettu pois, mutta sitä ei pidetä todennäköisenä. Miehen hotellihuoneesta löytyi huumeita.

Yksi erikoinen käänne matkassa oli miehen seurueeseen kuulunut entinen kokoomusministeri Suvi Linden. MTV Uutiset ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole saanut Lindeniä kiinni kommentoimaan matkaansa ja yhteyttään kuolleeseen suomalaisliikemieheen.

– Miksi ette kysy häneltä? Hän tietää, miten koko matka meni, Bagyenda väittää Iltalehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja