Mainos

Uganda kostaa turistien murhat

Ugandan presidentti Yoweri Museveni vakuutti tänään maansa kostavan kahdeksan ulkomaisen turistin murhat.

Jos tekoon syyllistyneitä Ruandan hutukapinallisia ei saada kiinni elävinä, heidät tapetaan, Museveni jyrisi.
Musevenin mukaan Ugandan joukot ovat tunkeutuneet naapurimaan Kongon eli entisen Zairen alueelle jäljittääkseen murhaajat. Samalla presidentti myönsi, että Ugandan viranomaiset ja hallitus eivät olleet ryhtyneet riittäviin ennaltaehkäiseviin toimiin turistien turvallisuuden takaamiseksi.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on saapunut Ugandaan turistien raakalaismaista murhaa, kerrottiin Yhdysvaltain Ugandan-suurlähetystöstä keskiviikkona.
Murhattujen joukossa oli kaksi amerikkalaisen tietokoneyhtiö Intelin johtajaa.

-FBI:n edustajia on täällä. He saapuivat avustamaan tutkimuksissa, lähetystön edustaja sanoi.
Ugandan asevoimat jatkoi tänään murhaajien jäljittämistä. Puolustusministeri Stephen Kavuman mukaan teosta epäillyt ruandalaiset hutukapinalliset ovat poistuneet Ugandasta Kongon puolelle. Ugandan joukot jäljittävät heitä, ministeri sanoi.

"Kammottava rikos"

Yhdysvaltain ulkoministeriö tuomitsi eilen murhat "kammottavana rikoksena" ja vetosi amerikkalaisiin, jotta nämä välttäisivät matkailua Ugandassa kunnes surmatyöt on tutkittu läpikotaisin.

Naapurimaasta Ruandasta tulleet hutukapinalliset ottivat maanantaina kolmisenkymmentä ulkomaista matkailijaa panttivangeikseen Lounais-Ugandassa sijaitsevassa luonnonpuistossa ja surmasivat myöhemmin kahdeksan heistä viidakkoveitsillä.
Uhrien joukossa oli neljä brittiä, kaksi amerikkalaista ja kaksi uusiseelantilaista. Verilöylystä elossa selvinnyt amerikkalainen Mark Ross kertoi tänään, että yksi uhreista - amerikkalainen nainen - raiskattiin ennen surmaamista.

Hutukapinalliset panivat Rossin mukaan toimeen verilöylyn samaa julmuutta osoittaen kuin Ruandan kansanmurhan aikoina; he surmasivat panttivankinsa nuijilla ja viidakkoveitsillä.
Surmansa saaneet olivat Bwindin kansallispuistossa tutustumassa alueen eläinharvinaisuuteen, vuoristogorillaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.