Ufan ex-kapteeni lataa Tomi Lämsälle rajua kritiikkiä – nostaa tikunnokkaan Teemu Hartikaisen: "Katsokaa, miltä hänen naamansa näytti"

Tomi Lämsä palaa vuosien jälkeen päävalmentajaksi – uusi haaste KHL:n Ufassa 2:29
Tomi Lämsä kertoi jääkiekkofilosofiastaan viime keväänä Tulosruudulle.

Salavat Julajev Ufan entinen jääkiekkoilija ja kapteeni Igor Grigorenko on ladannut seuran päävalmentajalle Tomi Lämsälle kovaa kritiikkiä. Ufan kausi päättyi KHL:n itäisen konferenssin välierissä, kun Ak Bars Kazan vyöryi yli suoraan voitoin 4–0.

Itäisessä konferenssissa runkosarjaneloseksi sijoittunut Ufa jäi sarjassa tyystin konferenssin runkosarjaykkösen Kazanin jalkoihin.

– Olen pahoillani heidän puolestaan. Valmentaja teki suuren virheen ja osoitti heikkoutensa. Lämsä ajoi jätkät sellaiseen kuiluun, Grigorenko sanoi Gorobzor.ru-sivustolle.

Ufan kapteenina kausina 2015–17 toiminut ja uransa Metallurg Magnitogorskissa 2017–18 päättänyt Grigorenko kohdistaa kritiikin siihen, että Ufassa kuormitettiin vahvasti kärkipelaajia. Kovia tehoja varsinkin runkosarjassa tehneen ykkösketjun muodostivat Sakari Manninen, Markus Granlund ja Teemu Hartikainen.

– Katsokaa Hartikaista, miltä hänen naamansa näytti: se oli punainen kuin tomaatti ja silmät pullistuivat ulos, vaikka Hartikainen on hevonen kunnoltaan. Tiedän sen itse. Valmentajan virheen takia hän kuitenkin oli kaukalossa läkähtynyt.

Hartikainen tahkosi pudotuspeleissä yli 21 minuuttia ottelua kohden, Granlund yli 22 ja Manninen yli 23 minuuttia. Kolmikon jääajat ovat koko KHL:ssä kovaa luokkaa: Manninen on pelannut KHL:n pudotuspeleissä sarjan kaikista hyökkääjistä toiseksi, Granlund kolmanneksi ja Hartikainen kuudenneksi eniten.

– Miten voit peluuttaa niin paljon ja olla antamatta jätkille huilia? Grigorenko ihmetteli.

Suomalaisten jälkeen seuraavaksi peluutetuimmat Ufan hyökkääjät saivat pudotuspeleissä jääaikaa ottelua kohden vajaat 17 minuuttia. Grigorenko arvosteli, että peliajat jakaantuivat hänen mielestään liian epätasaisesti läpi kauden.

– Tämä on typerää. Ja kaikki meni näin sarjan alusta lähtien, mikään ei muuttunut koko kauden aikana.

Grigorenko arvioi, ettei Lämsällä myöskään ollut mitään systeemiä, ja epäili pelaajien ja valmentajien yhtenäisyyttä. Grigorenko katsoi, etteivät Ufan pelaajat taistelleet toistensa puolesta. 

Lämsä veti ensimmäisen kautensa Ufan päävalmentajana, ja seura solmi helmikuussa hänen kanssaan yksivuotisen jatkosopimuksen. Lämsä toimi aiemmin seuran apuvalmentajana kaudet 2017–20.

Lue myös:

    Uusimmat