Venäjältä raju reaktio Leijonien putoamiseen – Andrei Nazarov hyökkäsi kovaa

Ruotsi voittaa jatkoajalla – Joel Eriksson-Ek musertaa Leijonien sensaation 2:05
Tämä Ruotsin Joel Eriksson Ekin ohjaama jatkoaikamaali päätti Suomen MM-turnauksen puolivälieriin.

Kohuissa ryvettynyt valmentaja Andrei Nazarov väittää Suomen jääkiekon alkaneen kuolla suomalaisten KHL-vuosien jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kevään 2022 jälkeen venäläisvetoisessa KHL:ssä on pelannut suomalaisista vain Teemu Pulkkinen. KHL:n ainoa suomalaisseura Helsingin Jokerit jätti sarjan juuri keväällä 2022 sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa.

Andrei Nazarov otti nyt kantaa Suomen jääkiekon tilaan sen jälkeen, kun Leijonien MM-turnaus oli päättynyt Tshekissä puolivälierätappioon Ruotsia vastaan. NHL-tähdillä vuorattu ennakkosuosikki Tre Kronor voitti torstain matsin jatkoajalla 2–1.

Leijonien turnaus sujui ylipäätään huonosti. Suomen eteneminen puolivälieriin varmistui vasta lohkovaiheen viimeisenä päivänä. Lohkossaan viimeisen neljännen pudotuspelipaikan napannut Suomi hävisi MM-kisojen kahdeksasta ottelustaan peräti viisi.

Nazarov muotoili venäläismedia Championatille, ettei Suomen "romahduksessa ole mitään yllättävää". Perään seurasi melkoinen, venäläispopulistinen väite.

– Heti kun suomalaiset jääkiekkoilijat lopettivat KHL:ssä pelaamisen, Jokerit jätti liigan ja rajalle ilmestyi valtava aita, Suomen jääkiekko alkoi kuolla, Nazarov latasi.

– Ja luulen, että tilanne vain pahenee. Suomalaiset kaatoivat itse puun, jolla he istuivat pitkään ja joka ruokki heidät. He ampuivat itseään jalkaan ajattelematta päällään.

Suomi voitti viimeisimmän maailmanmestaruutensa kotikisoissa 2022. Molempina vuosina sen jälkeen Leijonat on pudonnut MM-kisoissa puolivälierissä eikä ole voittanut näissä turnauksissa yhtään lajin niin sanottua suurmaata. 

Kohuvalmentaja

Suomen jääkiekon tilaa arvostellut Andrei Nazarov muistetaan NHL:stä 1990–2000-luvuilta kovanyrkkisenä pelaajana. Hän pelasi Venäjän maajoukkueessa MM-kisoissa. Pelaajauransa jälkeen mies on valmentanut useita KHL-seuroja ja myös Ukrainan sekä Kazakstanin maajoukkueita.

Viimeksi Nazarov luotsasi KHL-seura Sotshia, josta hän sai potkut lokakuussa 2022. 

Skandaalit eivät ole Vladimir Putinin vankkumattomana tukijanakin tunnetulle miehelle vieraita. Nazarov on muun muassa lyönyt mailalla pleksin takana olleita kannattajia KHL-ottelussa vuonna 2011.

Vilttiketju summasi Leijonien kisat: Paras peli Ruotsia vastaan – MM-turnaus jätti paljon mietittävää 15:52
Vilttiketju summasi Leijonien kisat: Paras peli Ruotsia vastaan – MM-turnaus jätti paljon mietittävää. 

Lue myös:

    Uusimmat