Uefa höllensi tukirahojensa ehtoja – Suomen Palloliitto kuittaa 4,3 miljoonaa euroa

Euroopan jalkapalloliitto Uefa avustaa 55:tä jäsenliittoaan yhteensä 236,5 miljoonalla eurolla, ja maailmalla vallitsevan tilanteen johdosta näitä tukirahoja on mahdollista käyttää normaalista poikkeaviin tarkoituksiin. Tarkoituksena on auttaa jäsenliittoja koronavirustilanteen aiheuttamissa vaikeuksissa.

Kaikki 55 jäsenliittoa, siis myös Palloliitto, saavat tällä ja ensi kaudella yhteensä 4,3 miljoonaa euroa.

– Tämä oli se, millä Uefa tukisi liittoja joka tapauksessa. Sinällään tässä ei ole uutta rahaa. Tiettyjä maksuja kuitenkin aikaistetaan niin, että meillä olisi raha nopeammin käytössä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo MTV Urheilulle.

Uefan johtokunnan tuoreen päätöksen mukaan kukin liitto voi käyttää nyt jaettavat rahat "jalkapalloyhteisön uudelleenrakentamiseksi" parhaaksi katsomallaan tavalla. Yleensä tällaiset HatTrick-ohjelman puitteissa maksetut hankerahat on kohdistettu liittojen juoksevien kulujen kattamiseen ja tiettyjen, tarkasti määriteltyjen kansallisten kohteiden kehittämiseen.

– Tämä helpottaa liittojen raportointivelvollisuuksia, ja rahojen käyttökohteita pystytään katsomaan eri tavalla. Esimerkiksi tiettyjä kehittämishankerahoja vapautuu, ja niistä tietty osa voidaan nyt käyttää suoraan niin kuin liitto parhaaksi näkee, Casagrande sanoo.

– Tämä luo tietyn vapauden siihen, että meillä on mahdollisuus katsoa, mihin rahaa tarvitaan.

Palloliitto kertoi kuukausi sitten tukevansa seuroja kolmen miljoonan euron kokonaistukipaketilla, ja Casagranden mukaan uusia päätöksiä ei ole toistaiseksi tehty.

– Tänään oli hallituksen kokous, ja päädyimme siihen, että tilanne on siltä osin vakaa; olemme tehneet ne tukitoimet, mitkä juuri tähän hetkeen ovat mahdollisia. Nyt katsotaan, mihin tämä tilanne seuraavien viikkojen aikana asettuu, pääseekö meidän jalkapallotoimintamme pikkuhiljaa liikkeelle, millaisia vaurioita on tulossa ja minkälaista tukea ministeriöstä on tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat