Koronaviruksen ajoitus oli suomalaiselle jääkiekolle "onni onnettomuudessa" – löytyykö MM-kotikisojen kassasta helpotus seurojen kurimukseen?

6:07
Koronaviruksen ajoitus ei ollut suomikiekolle pahin mahdollinen, kertoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Jääkiekkoliitto laati maaliskuun lopussa Mestis-seuroille runsaan miljoonan euron tukipaketin koronakriisin pahimpaan hätään. Konkreettisten tekojen aika on kuitenkin liiton puheenjohtajan mukaan myöhemmin. 

Koronaviruspandemia keskeytti kiekkokaudet maaliskuun toisella viikolla. Pudotuspelit jäivät pelaamatta, mutta ajoitus olisi voinut olla huonompikin.

– Ajoitus oli ehkä suomalaisen jääkiekon näkökulmasta katsottuna onni onnettomuudessa. Kausi on viety seuroissa loppuun ja suunniteltu tulevaa. Palkattu henkilökunta on ehkä pitänyt myös jonkin verran lomiaan. Loppukaudesta kyllä selvitään, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo MTV Urheilulle.

Puheenjohtajan mukaan monet jäähallit ovat tulleet seuroja vastaan ainakin huhtikuun käyttömaksujen osalta. Lisätoimenpiteitä kuitenkin tarvitaan. Naiset ja juniorikiekkoilu joutuvat apua vielä odottelemaan.

– Helpoimmat toimenpiteet liittyvät varmaan siihen, kun liitto perii seuroilta erilaisia sarjamaksuja. Niiden keräämistä tullaan siirtämään myöhempään ajankohtaan. Toivottavasti pystytään niitä myös alentamaan.

– Viimeksi kuluneena vuonna Jääkiekkosäätiö on tukenut miljoonalla eurolla suomalaisen jääkiekon seuratoimintaa. Siitä merkittävin osa on ollut palkkatuki taitovalmentajien palkkaamiseen. Siihen on käytetty noin 700 000 euroa vuodessa, Nummela vastaa.

– Nyt ollaan aika lähellä kotikisoja, eli edellisten kisojen voittovarat ovat luonnollisesti jo melkein käytetty. Jonkin verran niitä rahoja on vielä jäljellä, mutta suunnitelmana on käyttää ne loppuun seuraavien MM-kotikisojen järjestämiseen - ovat ne sitten vuonna 2022 tai 2023.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja