Kulut juoksevat, tulovirta ei – veikkausliigaseurat ahdingon keskellä: ”Tällainen organisaatio on vielä pelastamisen arvoinen”

Jalkapallon Veikkausliigan oli määrä käynnistyä huhtikuun 11. päivä, mutta kaiken pysäyttänyt koronaviruspandemia puhaltaa nyt synkkiä pilviä myös suomalaisten pääsarjaseurojen yläpuolelle.

Hetkessä eskaloituneessa tilanteessa ei ole voittajia, vain häviäjiä. Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan seuroilla ei ole taloudessaan tällaisten aikojen varalle merkittäviä taseita tai puskureita.

– Meillä on tulorahoituksen pohja laskettu sen mukaan, että huhtikuussa lähtevät pelit pyörimään, joista saadaan sitä tulovirtaa palkkojen maksamiseen ja toiminnan pyörittämiseen. Nyt joudutaan tilanteeseen, jossa kulut pyörivät ja tulovirtaa joudutaan odottamaan eteenpäin, Marjamaa kertoi MTV Urheilulle.

Keskustelua auttamistoimien vastuusta käydään yhä Palloliiton, seurojen ja ministeriön välillä, mutta seurojen sisäisiä avauksiakin on jo nähty. Seinäjoen Jalkapallokerhon koko henkilöstö antoi tällä viikolla suostumuksensa palkkojen alentamiseen.

– Mietimme keinoja, mistä kulusäästöjä voidaan tehdä. Äärimmäisyyksiä ovat tietenkin lomautukset ja työsuhteiden päättämiset. Kannamme kaikki nyt pieneltä osaltamme vastuuta. Kokonaisuutena säästö on meidän konsernissa luokkaa 75 000– 85 000 euroa. Se ei paljon vielä pelasta, mutta kertoo, että tällainen organisaatio on vielä pelastamisen arvoinen, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoi MTV Urheilulle.

– Toivottavasti tämä omana pienenä esimerkkinään antaa jotain tapaa toimia. Samanlaisia keskusteluja käydään eri yhtiöissä tällä hetkellä, miten selvitään tämän ajan yli.

Veikkausliiga tiedotti aiemmin uuden kauden käynnistyvän aikaisintaan kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat