Mainos

UCK osallistuu neuvotteluihin

Kosovon albaanisissien UCK-liike osallistuu lauantaina alkaviin kansainvälisiin Kosovon rauhanneuvotteluihin, sanoo UCK:n edustaja. -Lähdemme varmasti neuvotteluihin ja tuomme niihin omat ehdotuksemme, UCK:n edustaja Jakup Krasniqi kertoi uutistoimisto Reutersille.

UCK asetti kuitenkin osallistumisensa ehdoksi, että se saa johtavan aseman albaaniväestön valtuuskunnassa. -Me vaadimme, että UCK muodostaa albaanien valtuuskunnan pääosan, koska kenelläkään muulla ei ole oikeutta päättää Kosovon tulevaisuudesta kuin niillä, jotka taistelevat ja uhrautuvat Kosovon hyväksi, Krasniqi sanoi. Albaanien maltillinen johtaja Ibrahim Rugova ei heti kommentoinut UCK:n ehtoa. Rugova on sanonut osallistuvansa neuvotteluihin, mutta UCK ei tunnusta häntä albaanien johtajaksi.

Yksi UCK:n päävaatimuksia neuvotteluissa on kansanäänestyksen järjestäminen Kosovossa itsenäistymisestä. Sitä edeltäisi kolme vuotta kestävä väliaikainen itsehallintojakso. UCK:n johto oli tiistaina koolla salaisessa paikassa keskustelemassa länsimaiden ja Venäjän neuvotteluesityksestä. Esityksen mukaan rauhanneuvottelut alkavat lauantaina Rambouillet'ssa lähellä Pariisia. Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei ole vielä vastannut viiden länsimaan ja Venäjän, ns. yhteysryhmän maiden, vaatimukseen neuvottelujen aloittamisesta. Vaatimuksen tueksi osapuolia on uhattu voimatoimilla. Neuvottelujen tavoitteena on yhteysryhmän mukaan laaja itsehallinto Kosovolle, joka kuuluu Jugoslaviaan mutta jossa asukkaista 90 prosenttia on albaaneja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.