Tyylitunnustus: Arkisin Anni Uusivirta on meikitön takkutukka

AVAn Tyylitunnustus-juttusarjassa omat tyylisalaisuutensa paljasti Kotia kohti -ohjelmassa ensimmäistä asuntoaan hakenut ja Viidakon tähtöset -kilpailun ensimmäisen kauden voittanut Anni Uusivirta. Katso hellyttävät kuvat kaunottaren nuoruudesta!

AVAn ensimmäistä omaa asuntoa etsinyt ja Subin Viidakon tähtöset -ohjelman voittanut Anni Uusivirta, 26, on näyttävä nainen. Mallina ja juontajana työskentelevä Uusivirta ei kuitenkaan jaksa olla turhan tarkka siitä, mitä päällensä pistää, vaan on reippaasti kahden eri tyylin – arjen ja juhlan – kantaja.

– Minulla on kaksi tyyliä: Hieman nolo arkityyli ja juhlatyyli. Arkityylissä vedän maailman rennoimmilla, vanhoilla vaatteilla ja hiukset takussa tai nutturalla ilman meikkiä. Juhlatyylini on varpaista päähän asti viimeistelty. Niin kauan kuin muistan, niin minulla on ollut kaksi tyyliä, Uusivirta tunnustaa AVAlle.

Miten tyylisi on muuttunut vuosien aikana?

Tietenkin se on muuttunut eri muotivillitysten mukana, ja kun on kasvanut, on oppinut löytämään vaatteita, jotka näyttävät juuri minun päälläni erityisen hyvältä tai huonoilta. Minäkin olen tällainen muodokas nainen, niin täytyy osata käyttää sellaisia vaatteita, jotka korostavat oikeita paikkoja. Vaatteeni ovat nykyään enemmän tyylikkäitä. Biletysvaatteetkin ovat ehkä enemmän tyylikkäämpiä ja aikuismaisempia kuin aikaisemmin. Minustakin on tullut jo aikuinen nainen.

Ala-asteella kuten varmaan muillakin, tyylini oli aivan kauhea: käytin veljeni verkkareita ja yli-isoa T-paitaa ja lippistä.

Yläasteellakaan en käyttänyt aikaa kauneuteen. Nousin suoraan sängystä ja lähdin kouluun. Olin todella kauan poikatyttö.

Myöhemmin koulussa halusin olla se ruma ankanpoikanen, joka ei panostanut tyyliinsä, mutta joka räväytti olemuksellaan esimerkiksi vanhojen tansseissa. Nautin siitä, että pystyin piiloutumaan massassa hupun takana, mutta tarpeen tullen puhkeamaan kukkaan.

18-vuotiaana muutin Englantiin lentoemännän töiden perässä. En ollut käyttänyt erityisemmin meikkiä, mutta siellä meidän oli pakko käyttää. Piti olla huolitellun näköinen. Lentoemännän univormun vuoksi ei tarvinnut kuitenkaan miettiä omaa tyyliä. Vapaa-ajalla valitsin vaatteeni mukavuuden perusteella

21-vuotiaana muutin Abu Dhabiin. Siellä löysin naisellisen tyylin. Sitä ennen olin aina valinnut vaatteita, jotka ovat mukavia päällä.

Nykyään harvoin välitän siitä, mitä muut ajattelevat vaatteistani. Sitten kun on joku tärkeä tilaisuus, haluan toki olla edustava, enkä saapua vanhimmat vaatteet ylläni paikalle.

En pukisi ylleni

Nykyään en voisi pukea ylleni enää lyhyitä roiskeläppä-hameita. Olen katsellut kauhulla vanhoja hameitani ja miettinyt, että mitä tämäkin on peittänyt. Muuten voin kuitenkin käyttää noloja ja vanhojakin vaatteita, se ei ole minulle niin tarkkaa. Välillä on ihan hauska vähän sekoittaa pakkaa ja lähteä ihan kauhean näköisenä kylille.

Lempivaatteitani ovat...

Minulla on muutamia hameita, jotka olen ostanut Abu Dhabista. Hypistelen niitä, vaikka en pääse täällä niitä käyttämään. Ne ovat hyvällä tavalla seksikkäitä hameita, jotka eivät kuitenkaan paljasta liikaa. Myös tietyt kengät ja laukut ovat minulle rakkaita.

Onko sinut puettu mielestäsi itsellesi sopimattomiin vaatteisiin mallikeikalla?

Kyllä sellaista käy, että laitetaan välillä vähän mummomaiset vaatteet. Mutta vaate pitää saada ammattimaisesti näyttämään hyvältä. Siinä on kyse asenteesta. En koskaan sanoisi, etten suostu laittamaan jotain päälleni siksi, että se ei sovi minulle.

Tyyli-idolit

Ihailen kaduilla tavallisia ihmisiä arkena. Kiinnitän huomiota kauniisiin vaatteisiin, mutta en seuraa ketään tiettyä julkkista tai Hollywood-tähteä. Ihailen – ja olen jopa vähän kateellinen – ihmisille, jotka ovat saaneet tyylinsä kohdilleen omilla avuillaan. Tietysti kaikki superjulkkikset Jenkeissä näyttävät upeilta, koska heillä on varaa palkata stylisti! Toivoisin itse, että arkityylini olisi vähän tyylikkäämpi.

Anni Uusivirran tyylivinkit AVAlaisille

On tärkeää, että on itse tyytyväinen siihen, mitä on päällä, eikä siitä tarvitse välittää, jos yllä ei olekaan niitä muodikkaimpia asusteita. Ryhti kuntoon ja eteenpäin, se ei ole niin vakavaa – kyse on kuitenkin vain vaatteista!


AVAn aikaisempia tyylitunnustuksia:

Katso Kotia kohti -jakso, jossa Anni Uusivirta etsii itselleen yksiötä!

Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Lehtikuva, Anni Uusivirran kotialbumi, MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja