Tytön 10 vuotta vanha suosikkilelu meni rikki – siskon epätoivoinen anomus sai aikaan huikean reaktion: "Tämä on mieletöntä"

Josie aneli netissä apua kehitysvammaiselle siskolleen, jonka suosikkilelu oli hajoamaisillaan. Nyt perheelle on löytynyt 50 samanlaista lelua ympäri maailman.

Rosie, 15, rakastaa vain yhtä lelua – eikä sitä enää myydä. Nettikansa kuitenkin tuli suloisella tavalla kehitysvammaisen Rosien avuksi, kertoo Metro.

Vuosikymmeniä vanha leluvarasto on ehtynyt

Rosie sai leppäkertun mallisen oppimislelun jo 2-vuotiaana ja on siitä asti rakastanut sitä. Perhe osti jo Rosien lapsuudessa 15 lelua varastoon. Nyt varasto on ehtynyt, eikä lelua enää valmisteta.

Josie Wheel, 18, päätti yrittää auttaa siskoaan. Hän kertoi Twitterissä seuraajilleen tilanteesta ja aneli apua löytääkseen Vtech Light Up Learning Bug -nimisen lelun.

– Niitä ei enää tehdä, ja meiltä ovat loppumassa lelut, jotka toimivat. Jos teillä on kotona tällainen, eikä sitä enää käytetä, pliis, ota yhteyttä, Josie kirjoitti.

Josie anoi leluja Twitterissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Leluja löytyi pian ympäri maailmaa

Josie aneli kansalaisia tutkailemaan paikallisia sosiaalisen median myyntipalstoja ja ilmoittamaan, jos leppäkerttulelua löytyy. Kielikään ei ollut ongelma, sillä Rosielle kelpasivat myös muut kuin englantia puhuvat lelut.

Somekansa ryntäsi Rosien avuksi. Tunnissa netin myyntipalstoilta löytyi kahdeksan lelua. Pian Josien seuraajat löysivät leppäkerttuja esimerkiksi Venäjältä, Puolasta, Yhdysvalloista, Espanjasta ja Isosta-Britanniasta.

Osa keskustelijoista tarjoutui myös korjaamaan Rosien jo omistamia leluja.

– Ihmiset ympäri maailmaa ovat viestitelleet minulle, se on aivan hullua. Sydäntäni todella lämmittää, että niin moni on päättänyt auttaa, vaikka he eivät tiedä Rosiesta mitään, he haluavat auttaa vain sydämensä hyvyydestä, Josie kiittelee.

Leluja löytyi kymmenittäin: "Tämä on mieletöntä"

Josien arvioin mukaan perhe on saanut hankittua noin 50 lelua. Josie kertoi iNewsille, ettei hänen ole edes tarvinnut maksaa leluista, sillä nettikansa on tarjoutunut maksamaan ne hänen puolestaan.

– Olemme niin kiitollisia. Tämä on mieletöntä, hän kiittelee.

– Rosie on kirjaimellisesti paras ystäväni. En voisi tehdä mitään ilman häntä, joten minun täytyi tehdä tämä hänen puolestaan.

Katso myös: Miksi "tyttöjen ja poikien leluista" pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa! Juttu jatkuu videon jälkeen.

2:41

Rosie itse ei täysin ymmärrä, mitä tuntematon nettikansa on hänen vuokseen tehnyt, mutta uudet lelut tulevat tekemään hänet iloiseksi.

– Jos saisimme vain kymmenen [lelua], Rosie pärjäisi pitkän aikaa, joten kaikki ylimääräiset auttavat meitä jatkamaan vuosia, Josie sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja