Tyrmäävä Dana Mononen, 19, ei menestynyt Miss Maailma -kisoissa – haluaa edelleen Suomen kauneimmaksi

Dana Mononen aikoo osallistua vielä Miss Suomi -kilpailuun.

Missikaunotar Dana Mononen, 19, edusti Suomea Miss Maailma -kisoissa Lontoossa.

Kuukauden päivät kestänyt kilpailu huipentui viime sunnuntaina järjestettyyn finaaliin. Voittajaksi kruunattiin Jamaikan edustaja Toni-Ann Singh, eikä suomalaiskaunotar yltänyt kärkijoukkoihin.

– Totta kai harmittaa. Se oli kiva kuitenkin huomata, että Suomea veikattiin kärkeen monella ei missisivustolla, Mononen kiittelee.

Normaalisti Miss Maailma -kilpailuihin lähtee Miss Suomen perintöprinsessa. Tänä vuonna niin ei ollut. Asiasta nousikin kohu, kun kukaan Miss Suomi -finalisteista ei lähtenyt kisaan mukaan, vaan edustajaksi valittiin semifinaalissa mukana ollut Mononen.


Mononen ei ottanut kohua itseensä.

– Huomio yllätti positiivisella tavalla, sillä suomalaisia kiinnosti asia tosi paljon. Sain ihan hirveästi tsemppiviestejä tuntemattomilta ihmisiltä koko matkan ajan. Ne antoivat voimaa, Mononen kiittelee.

Mononen sai tietää lähtevänsä Miss Maailma -kisoihin vain kaksi viikkoa aikaisemmin, mutta se ei haitanut 19-vuotiasta suomalaiskaunotarta.

– Nyt minun ei tarvinnut stressata ennen kisoja mistään, vaan pystyin keskittymään hetkeen.

Mononen oli mukana Miss Suomi -semifinaalissa tänä vuonna, mutta päättikin lopettaa leikin kesken ennen kuin finalistit valittiin.

– Aion hakea vielä Miss Suomi -kilpailuun, mutta en tiedä milloin. Minulla on tällä hetkellä opinnot kesken ja ne olisi kiva suorittaa loppuun. Haaveilen edelleen Miss Suomen -kruunusta, hän paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat