Mainos

Työttömyysturvaa ehkä työhistorian pituuden mukaan

Vuosien työuran tehneiden ja esimerkiksi vain vuoden töitä paiskineen työttömyysturvaan saattaa tulla tulevaisuudessa eroja. Työttömyysturvaan liittyviä uudistuksia selvittelee sosiaaliturvaa uudistava komitea.

Työttömyysturvan suuruuteen saattaa vaikuttaa tulevaisuudessa myös työhistorian pituus. Tarkoituksena on selvittää, pitääkö esimerkiksi vuoden töitä paiskineiden saada sama summa kuin kymmenien vuosien työuran tehneiden, pohtii sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.).

Työttömyysturvan maksuviiveiden ja muiden byrokratialoukkujen purkaminen ovat tyrkyllä sosiaaliturvaa uudistavan komitean kiireellisiksi katsomien uudistusten listalle. Listalle on komitean puheenjohtajan Markku Lehdon mukaan tässä vaiheessa pyrkimässä iso joukko uudistuksia. Helposti toteutettavia niistä voisivat olla muun muassa sairauspäivärahan ja opintotuen yhteensovittaminen sekä osasairauspäivärahan käyttöä lisäävät uudistukset.

Hyssälä nostaisi etusijalle kaikki uudistukset, joilla vain saadaan ihmisiä tekemään töitä.

- Kun työvoimasta on pulaa, on töihin saatava kaikki, joilla on edes osa työkyvystä tallella. Vaikka ne vaatisivatkin aluksi rahaa, ne maksavat itsenä takaisin, vakuuttaa Hyssälä.

Lehto uskoo, että kuntoutusta työelämään edistäisi sekin, että kuntoutusrahan vähimmäismäärä nostettaisiin työmarkkinatuen tasolle jo vuoden 2009 alusta lukien.

Komitean kiireelliset ehdotukset pitäisi valmistella jo ensi syksyyn mennessä ja loputkin vuoden 2009 loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.