Mainos

Työttömiä yhtä paljon kuin vuosi sitten

Työllisyysaste oli helmikuussa 65,6 prosenttia. Työttömien määrä oli sama kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste oli 9,0 prosenttia, työttömänä oli 229 000 henkeä.

Työllisiä oli helmikuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 12 000 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä pysyi samana, joten työvoiman kokonaismäärä oli 12 000 pienempi kuin vuotta aiemmin. Työikäisen väestön määrä kasvoi vuoden aikana 10 000:lla. Työikäisestä väestöstä työvoiman ulkopuolella oli 23 000 henkeä enemmän kuin helmikuussa 2003. Työvoiman ulkopuolisista ryhmistä eniten kasvoi omaa kotitaloutta hoitavien naisten osuus.

Sekä yrittäjien että palkansaajien määrä aleni. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä kasvoi 6 000:lla. Niin sanotussa epätyypillisessä työsuhteessa, osa- ja/tai määräaikaisessa, oli helmikuussa 11 000 palkansaajaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi kaupassa, julkisissa palveluissa sekä kiinteistöalan palveluissa. Työpaikat vähenivät rakentamisessa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, liike-elämän palveluissa sekä teollisuudessa. Alueellisesti työpaikat vähenivät eniten Etelä-Suomen läänissä.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15 - 64-vuotiaista oli helmikuussa 65,6 prosenttia. Se oli 0,5 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Naisten työllisyysaste laski 0,1 prosenttiyksiköllä 64,6 prosenttiin. Miesten työllisyysaste laski 0,7 prosenttiyksikköä ja oli 66,7 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli 67,2 prosenttia.

Työttömiä oli työvoimatutkimuksen mukaan helmikuussa 229 000 eli saman verran kuin edellisenä vuonna. Työttömyysaste oli 9,0 prosenttia, sama kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli 8,9 prosenttia.

Miesten työttömyysaste nousi 0,3 prosenttiyksikköä 9,3 prosenttiin. Naisten työttömyysaste laski 0,2 prosenttiyksiköllä ja oli 8,7 prosenttia. 15 - 24-vuotiaitten nuorten työttömyysaste oli 21,6 prosenttia, kun se edellisen vuoden helmikuussa oli 22,9 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu nuorten työttömyysaste oli 21,7 prosenttia. Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä, 7,3 prosenttia, ja korkein Lapin läänissä, 16,0 prosenttia. Toimialoista korkein työttömyysaste oli rakentamisessa, 14,6 prosenttia.

Työvoimatoimistoissa oli helmikuun 2004 lopussa kaikkiaan 300 000 työttömyysturvalain ja työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä oli sama kuin edellisen vuoden helmikuussa. Työttömyys kasvoi edellisestä vuodesta viiden TE-keskuksen alueella ja laski edelleen kymmenen TE-keskuksen alueella. Työvoimapoliittisilla toimenpiteillä sijoitettujen määrä kasvoi edellisen vuoden helmikuusta 1 000:lla. Toimenpiteiden piirissä oli 3,6 prosenttia työvoimasta. Työttöminä työnhakijoina työvoimatoimistoissa oli 34 000 alle 25-vuotiasta työtöntä. Heidän määränsä oli sama kuin edellisen vuoden helmikuussa. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin helmikuussa 35 000 uutta avointa työpaikkaa eli sama määrä kuin edellisen vuoden helmikuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.