Mainos

Työttömät: Pätkätyöt pistävät elämän sekaisin

Työttömät haluavat yhdistää työttömyysturvan ja lyhyet työpätkät. Työttömien mukaan palkkaa pitää saada tienata tiettyyn rajaan asti ilman vaikutusta työttömyysturvaan.

Yksin elävän ei ole nykyisellään järkevää mennä pätkätöihin, koska etuudet menevät uusiksi ja elanto voi jopa laskea, sanoo puheenjohtaja Lea Karjalainen Työttömien Valtakunnallisesta Yhteistoimintajärjestöstä.

Työvoimatoimistoissa ja työ- ja elinkeinoministeriössä myönnetään ongelmat. Ministeriön tilaamassa tutkimuksessa vaaditaan koko etuusjärjestelmän toimivuuden pohtimista. Lisäksi pitää miettiä rohkeita keinoja työllisyyden parantamiseksi.

Tutkimuksen mukaan työttömyysturvan ja palkan yhdistämisestä on hyviä tuloksia useissa Euroopan maissa. Vaikeasti työllistyvät saadaan töihin sujuvammin työmarkkinoilta kuin kotisohvalta.

Elintaso ei nouse lyhyistä pesteistä

Työttömät tukevat mallia. Pätkätöihin meno ei usein kannata, koska tienestit laskevat työttömyysturvan määrää eikä elintaso nouse.

- Jos menet pariksi päiväksi töihin, kaikki menee sekaisin. Jonkin verran pitäisi saada tienata ilman, että se vaikuttaa tukeen, vaatii turkulainen Merja Hakanen, joka on ollut vailla pysyvämpää tointa yhdeksän vuotta.

Viitisentuhatta suomalaista on ollut työttömänä vähintään neljä vuotta putkeen. Vaikeimmin työllistyvien joukko kasvaa alati. Jo lähes 150 000 ihmistä on jatkuvasti tai valtaosan vuodesta ilman työtä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.