Työtön äiti reklamoi liian korkeasta sähkölaskusta – sai pian 23 000 euron järkytyksen

Caroline valitti 600 punnan sähkölaskusta, jonka summa muuttuikin pian – tosin aivan päinvasaiseen suuntaan kuin nainen oli toivonut.

Kun Caroline Leitch, 55, sai mielestään liian korkean sähkölaskun, hän halusi vain oikeutta itselleen. Sen sijaan naiselle lätkäistiin kymppitonnien uusi lasku, ketoo Metro.

Englantilainen Caroline oli saanut yli 600 punnan eli noin 700 euron sähkölaskun, vaikka naisen itsensä mukaan hänen mittarilukemansa oli paljon alhaisempi kuin lasku antoi ymmärtää. Caroline otti yhteyttä sähköyhtiöönsä.

Satasten lasku vaihtui tonnien vaatimukseen

Pian Caroline sai elämänsä sokin. Hän kirjautui sähköyhtiön sivuille ja havaitsi laskunsa loppusumman muuttuneen korkeammaksi. Yhtiö vaati Carolinelta nyt yli 20 000 puntaa eli noin 23 000 euroa.

Caroline on kahden lapsen yksinhuoltaja. Hän jätti työpaikkansa vuonna 2016 ollakseen läsnä lapsilleen, ja perheellä ei ole paljoa rahaa.

– Olin sokissa, koska minulla ei ole rahaa maksaa velkojani. Sitä, että maksaisin 20 000 punnan sähkölaskun, ei tule tapahtumaan. Nauroin järkytyksestä, Caroline kuvailee.

Yhtiö pahoittelee

Caroline otti yhteyttä yhtiöön, joka ei välittömästi vastannut hänelle. Metro-lehdelle sähköyhtiö kuitenkin kertoi, että Carolineen on otettu yhteyttä.

– Pahoittelemme, että tämä on aiheuttanut hänelle stressiä. Korkea lasku aiheutui järjestelmävirheestä, jota tutkimme. Puhumme asiakkaan kanssa myös lisäavusta, jota voisimme antaa, jotta hänen energialaskunsa saataisiin tulevaisuudessa pienemmiksi, yhtiö totesi.

Sähköyhtiö kertoi Lincolnshire Live -lehdelle, että alkuperäinen sähkölasku lähetettiin arvion perusteella. Tämän jälkeen Caroline lähetti yhtölle mittarin todellisen lukeman, mutta naisen tietämättä laskutusaika oli umpeutunut.

– Laskutusjärjestelmämme oletti, että mittari oli tehnyt täyden kierroksen, eli päässyt 99 999 yksikköön ja alkanut alusta, ja järjestelmä lisäsi Carolinen mittarilukeman tähän. Tämän vuoksi näytti siltä, että hän oli kuukaudessa käyttänyt huomattavan määrän energiaa.

Lue myös:

    Uusimmat