Italialaisravintola kohun keskellä – laskutti asiakkailta yli 400 euroa kahdesta pastasta, eikä ole ainoa tapaus: "Älä koskaan mene syömään tänne!"

pasta kuitti
Kaksi pasta-annosta roomalaisravintolassa tuli kalliiksi japanilaisturisteille. Shutterstock / Facebook

Roomassa sijaitseva ravintola on joutunut myrskyn silmään laskutettuaan turisteilta järjettömiä summia tavanomaisita ruoka-annoksista.

Italian turistikohteissa saa todella olla varuillaan miettiessään sopivaa lounaspaikkaa. Erityisesti turistinähtävyyksien läheisyydessä sijaitsevista ravintoloista voi nimittäin saada käteensä hieman odotettua isomman laskun. Näin kävi myös kahdelle japanilaisturistille Roomassa.

Kaksi pasta-annosta lähes 350 euroa – ja päälle tuntuva palvelumaksu

Japanilaisaksikko päätti syödä Castel Sant’Angelon, pyhän enkelin linnan läheisyydessä sijaitsevassa Antico Caffé di Marte -ravintolassa vierailleessaan syyskuussa Italiassa. Japanilaiset tilasivat kaksi pasta-annosta ja kokivat elämänsä yllätyksen, kun oli laskun maksun aika: kaksi tavanomaista annosta maksoi 349,50 euroa ja päälle lätkäistiin vielä 80 euron palvelumaksu. Toinen japanilaisista jakoi kuvan laskusta sosiaalisessa mediassa, jossa siitä tuli viraalihitti.

– Älä koskaan mene tänne syömään! hän varoittaa julkaisunsa lopussa.

Tapauksen jälkeen on ilmennyt, että myös muita turisteja on huijattu samaisessa roomalaisravintolassa. Vietnamilainen Minh Ngog Bui kertoo omasta kokemuksestaan CNN:lle. Minh oli lounastamassa ravintolassa elokuussa kolmen ystävänsä kanssa, kun tarjoilija ehdotti heille kokeiltavaksi kala- ja äyriäislajitelmaa. Tarjoilija kertoi annoksen hinnan olevan 6,5 euroa per 100 grammaa.

–  Päätimme tilata annoksen, koska ajattelimme että ei ole iso lisäkustannus ottaa 6,5 euron suositeltua ruokaa. Mutta he toivatkin meille ison lautasellisen kalaa, jota oli noin 2 kiloa.

Minh kertoo olleensa todella yllättynyt lautasen nähdessään.

– Emme uskoneet 100 gramman olevan näin paljon, mutta koska oli viimeinen päivämme Italiassa, päätimme hyväksyä asian. Koska kalaa oli noin 2 kiloa, hyväksyin, että joutuisimme maksamaan noin 130-150 euroa tästä annoksesta. Emme halunneet enempää draamaa Italiassa.

"He pakottivat maksamaan"

Kun tarjoilija sitten lopulta toi laskun, järkytys oli melkoinen. Ravintola olikin laskuttanut 4,8 kilosta mereneläviä, mikä tarkoitti 315 euron laskua. Tämän lisäksi seurue joutui maksamaan vielä 80 euron palvelumaksun ja muun lounaan, jolloin kokonaissumma kipusi yli 476 euroon.

– Ystäväni valitti, että lasku ei voi olla näin paljon, eikä hän suostu maksamaan näin suuria palvelumaksuja. Tarjoilija sanoi, että palvelumaksu kuuluu ehtoihin ja me todella söimme niin paljon. Ystäväni yritti valittaa, mutta he pakottivat hänet maksamaan, joten hän maksoi.

Myöhemmin seurue palasi vielä ravintolan selvittämään asiaa. He pyysivät tarjoilijaa kasaamaan lautaselle 4,8 kiloa mereneläviä todistaakseen, että he eivät mitenkään olisi voineet syödä niin paljon.

– Uskoin vakaasti, että he eivät voi tehdä sitä. Kuten arvelin, he kieltäytyivät ja vetosivat tekosyynä kiireeseen.

Seurue yritti vielä selvittää asiaa poliisin kanssa, mutta viranomaisten mukaan heidän olisi pitänyt soittaa poliisit paikalle ennen laskun maksamista.

Mediahuomiosta johtuen Tripadvisor on joutunut väliaikaisesti sulkemaan Antico Caffé di Marte -ravintolan arvostelumahdollisuuden. Ravintolasta kommentoidaan kohua CNN:lle:

–  Kaikki on kirjoitettu yksityiskohtaisesti ruokalistaan, katsokaa vain hintoja: korkeintaan 16 euroa spagetista, jossa on mereneläviä. Japanilaiset tilasivat spagetin lisäksi myös kalalautasen. Kalamme on tuoretta: asiakas valitsee sen tiskiltä, punnitsemme sen ja keitämme sen, ravintolan omistaja Giacomo Jin perustelee hintoja,

Hänen mukaansa tipin maksaminen on ravintolassa vapaaehtoista ja se on 10-20 prosenttia laskun kokonaismäärästä.

Lähde: CNN

***

Näin keität spagetin oikein, keittiömestari Pekka Terävä paljastaa parhaan kikan:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja