Työterveyslaitoksen asiantuntija: Koronavirus iskee työpaikoilla, kun kahvitauko alkaa – "Maski päässä asiat ovat vaikeampia"

2:53
Miten urheilu onnistuu maski kasvoilla?

Koronaviruksen estämiseen liittyvä keskustelu hengitysmaskien käyttämisestä käy nyt kiivaana.

Työterveyslaitoksen vanhempi asiantuntija Erja Mäkelä myöntää, että maski päässä kaikki asiat ovat hivenen vaikeampia. Ja sitä hankalammalta maskin käyttö tuntuu, mitä kuormittavampaa työtä tekee. 

Mäkelä toteaa, että fyysisesti kuormittavassa työssä maskin käyttö saattaakin edellyttää normaalia enemmän taukoja. 

Mäkelä toteaa, että työelämässä koronaviruksen leviäminen on ollut melko satunnaista eikä ole olemassa mitään tiettyä alaa, jota voisi kutsua riskialaksi koronan leviämisen suhteen.

– Täytyy korostaa, että turvallisuusneuvojen noudattaminen on kaikilla työpaikoilla nyt erittäin tärkeää erityisesti niillä alueilla, joilla esiintyy koronatartuntoja.

Mäkelä toteaa, että etätyötä kannattaa tehdä jos se vain työhön sopii. Hän korostaa, että turvavälit ovat työpaikoillakin avainasemassa kaikissa tilanteissa.

– Työssä ollaan ehkä saavutettu se, että turvaväliä pidetään. Mutta sitten asiat herpaantuvat, kun lähdetäänkin lounaalle yhdessä puhumattakaan illanviettoon yhdessä.

Mäkelä kommentoi, että juurikin sellaiset paikat, missä turvaetäisyydet eivät täyty ovat riskipaikkoja. Jo aiemmin on havaittu sellaisten työntekijöiden tartuttivat toisiaan jotka eivät työskenneelleet yhdessä. 

– Eli ne olivat nimenomaan näitä kahvitaukotartuntoja ikävä kyllä, Mäkelä kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja