Mainos

Työt kaatoivat yhden parisuhteen, mutta samaa virhettä Antti Rinne ei enää halua tehdä: "Sohvalla me Hetan kanssa kyhnytämme toisiamme"

10:39
Vapaalla Ripsan kanssa – Antti Rinne.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haluaa pitää parisuhteensa kunnossa kovasta työtahdista huolimatta.

Rinne kertoo Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa kotonaan Mäntsälässä, miten pitää ihmissuhteensa kunnossa kiireisen poliitikon työn viedessä leijonan osan ajasta.

– Tykkäämme vaimoni Hetan kanssa hengailla olohuoneen isolla sohvalla, iltaisin siinä kyhnytämme toisiamme, Rinne sanoo ja naurahtaa päälle. 

Rinnettä ei haittaa työmatka Mäntsälästä Helsinkiin; päinvastoin hän kokee ehtivänsä aamulla monta asiaa puhelimessa ennen kuin on perillä Helsingissä. Ja ajomatka kotiin päin on sitten taas omaa aikaa rauhoittua työpäivän jälkeen.

Parisuhde kaatui 

Nuorempana Rinteelläkin oli ongelmia ajanhallinnan kanssa – hän halusi rauhoittaa illat lasten kanssa olemiselle.

– Se sitten söi parisuhdetta, ja sillä on ollut omat seuraamuksensa sitä kautta.

Rinne on naimisissa kolmatta kertaa. Hän on puhunut yksityiselämästään aiemmin Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, jossa hän kertoi avioeron olleen elämänsä vaikein paikka.

Nykyään hän pitää huolta, että parisuhde ei jää työnteon jalkoihin.

– Kun lähdin pyrkimään SDP:n puheenjohtajaksi, kävin Hetan kanssa läpi, mitä kaikkea tällainen tilanne voi tuoda. Ja luulen, että ne puheet pitävät.

Arvojärjestys puheenjohtajalla on kuitenkin selvä:

– Olen 56-vuotias mies, niin tärkeimpiä asioita tällä hetkellä on se, että on ihana vaimo ja lapset, omat vanhemmat ja muut läheiset ihmiset. Kyllä niillä on hirveän iso merkitys.

Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen tapaa SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen tämän kotona Mäntsälässä. Antti pohtii muun muassa työn vaikutusta ihmissuhteisiin sekä esittelee yksityisen kuntoutusnurkkansa. Katso koko ohjelma artikkelin yllä olevasta videosta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja