Työntekijäjärjestö Teollisuusliitto on hylännyt sovintoesityksen

Työntekijäjärjestö Teollisuusliitto on hylännyt sovintoesityksen mekaanisen metsäteollisuuden työkiistassa.

Kiky-tunneista ei saatu ratkaisua. Sovittelu jatkuu taas sunnuntaina.

Teollisuusliitto hylkäsi torstaina sovintoesityksen mekaanisen metsäteollisuuden työkiistassa. Liitto ei hyväksynyt kiky-tunteja korvaavia järjestelyitä.

Hylkäys merkitsee, että sahoilla, vaneri- ja liimapuutehtailla tammikuun puolella alkanut lakko jatkuu. Työkiistaa sovitellaan seuraavan kerran sunnuntaina.

Työtaistelutoimet mekaanisessa metsäteollisuudessa jatkuvat Teollisuusliiton mukaan 8. maaliskuuta saakka, jos sopua ei synny.

Hylätyssä esityksessä kiky-tunnit poistuisivat, mutta näiden sijaan työnantaja voisi muuttaa uudenvuoden-, loppiais-, vappu-, helatorstai- ja itsenäisyyspäiväviikon lauantain sekä pääsiäisen jälkeisen lauantain säännöllisiksi työpäiviksi kolmen arkipyhäviikon osalta.

Lisäksi sovintoesityksessä työntekijöiltä poistuisi arkipyhäkorvaus pitkältäperjantailta sekä helatorstailta.

– Valtakunnansovittelijan esityksessä on palkkaratkaisun osalta hyviäkin piirteitä. Valitettavasti sovintoesityksen kiky-tunteihin liittyvät ratkaisut eivät ole meidän kannaltamme hyväksyttäviä, liiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen sanoi tiedotteessa.

Työnantajia edustava Metsäteollisuus ry olisi hyväksynyt sovintoesityksen. Ehdotus olisi sen mukaan antanut mahdollisuuden hyödyntää kiky-tunteja arkipyhäviikkojen työaikaratkaisuissa.

UPM:n Pesonen varoitteli investointien lähtevän Suomesta

– Musta päivä suomalaiselle teollisuudelle ja työpaikoille, Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén pahoitteli Twitterissä.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen paheksui ay-liikkeen toimintaa.

– Valitettavasti tällä ay-toiminnalla investoinnit menevät muualle ja perustervettä toimintaa joudutaan Suomessa sopeuttamaan, Pesonen tviittasi.

Mekaanisen metsäteollisuuden lakko alkoi samaan aikaan paperi-, kartonki- ja selluteollisuuden lakon kanssa.

Kyseisessä työkiistassa saavutettiin ratkaisu maanantaina, kun Paperiliitto ja Metsäteollisuus hyväksyivät sovintoehdotuksen. Sopimuksessa palkat nousevat 3,3 prosentilla 25 kuukauden jaksolla ja kiky-tunnit korvattiin pidentämällä tehtaiden käyntiaikaa 24 tunnilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja