Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta ei syntynyt sopua – sovittelu jatkuu keskiviikkona

Suomalaisten järjestäytyminen ammattiliittoihin laskee tasaisesti 2:03
Helmikuun alussa uutisoitiin, että suomalaisten järjestäytyminen ammattiliittoihin laskee tasaisesti.

Energia-alan sovittelua jatkettiin tiistai-iltana.

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta ei saatu sopua vielä tiistaina.

Sovittelua Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuus ry:n välisessä kiistassa jatketaan valtakunnansovittelijan toimistolla keskiviikkona kello 18, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoi STT:lle.

Työnantajapuolen asettama työsulku jatkuu toistaiseksi, ja Pron ilmoittamat lakot alkavat torstaiaamuna, jos sopimusta ei saada aikaan ennen sitä.

Myöhemmin illalla Malinen arvioi Pron verkkosivuilla, että neuvottelut ovat ajautumassa umpikujaan.

Työnantajapuoli tarjoaa hänen mukaansa toimihenkilöille merkittävästi huonompaa sopimusta kuin työntekijöitä edustavalle Paperiliitolle.

– Työnantaja hylkää jääräpäisesti kaikki ehdotukset niin sanottujen kiky-tuntien poistamisesta sekä kohtuullisesta palkankorotustasosta, Malinen viestitti.

Paperiliiton sopimus hyväksyttiin maanantaina, ja siinä kiky-tunnit poistuivat. Vastineeksi paperi-, kartonki- ja sellutehtaiden vuotuinen käyntiaika piteni 24 tunnilla.

Tiistaina jatkui myös energia-alan toimihenkilöitä koskevan työkiistan sovittelu. Työnantajapuolelta pöydässä on Energiateollisuus ja työntekijöitä edustavat Ammattiliitto Pro ja Konepäällystöliitto.

Tiistai-iltana kello puoli yhdeksän maissa sovittelu oli valtakunnansovittelijan toimistolla edelleen kesken.

Pro ja Konepäällystöliitto uhkaavat työtaistelulla ennalta määrätyissä yrityksissä perjantain ja lauantain välisestä yöstä alkaen. Jos Pron ja Konepäällystöliiton lakko toteutuu, siihen osallistuisi noin 500 toimihenkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat