Paperiteollisuuden lakko päättyy – "Sovittelija kun tekee kakun, niin siinä on hiekkaa ja kermaa molemmille"

8:08
MTV Uutiset Live: Yhteiskuntatoimituksen päällikkö summaa sovittelun lopputuloksen.

Paperiteollisuuden lakko päättyy. Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoehdotuksen.

Paperiteollisuudessa alkoi maanantaina jo kolmas lakkoviikko. Lakolla on haluttu vauhdittaa jo lokakuussa alkaneita työehtosopimusneuvotteluja, joita on hiertänyt etenkin kiista kiky-tuntien kohtalosta.

Uusi työehtosopimus ei sisällä kiky-tunteja, kertoi Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala. Palkankorotusten suuruus noudattelee Vanhalan mukaan yleistä 3,3 prosentin linjaa tai on vähän sen alle.

– Sovittelija kun tekee kakun, niin siinä on vähän hiekkaa ja kermaa molemmille. Tämän sopimuksen kanssa mennään kaksi vuotta, Vanhala totesi.

Metsäteollisuus ry:n Jyrki Hollmén kommentoi, että kiky-tuntien poistuminen korvataan tehtaiden juhannusseisokkia lyhentämällä. Hollménin mukaan uusi sopimus ei parannna metsäteollisuuden kilpailukykyä.

Valtakunnansovittelija jätti paperiteollisuuden työriidassa sovintoesityksen jo lauantain vastaisena yönä. Paperiliiton ja Metsäteollisuuden piti antaa vastauksensa lauantai-iltaan mennessä. Paperiliiton mukaan aikataulu oli kuitenkin niin tiukka, että liitto pyysi lisäaikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja