Mainos

Työnseisaukset kuljetusalalla ja paperiteollisuudessa jatkuvat

Neuvottelut uusista työehtosopimuksista ovat ajautumassa pattitilanteeseen useilla aloilla. Työnseisauksia on tänäänkin kuljetusalalla sekä paperiteollisuudessa, ja lakot uhkaavat ainakin puolta tusinaa toimialaa vajaan kahden viikon sisällä. Tilanteen kiristyessä myös mielipiteenvaihto osapuolten kesken on muuttunut kärkevämmäksi.

Linjebussin tänään jatkuvan työnseisauksen vuoksi osa pääkaupunkiseudun busseista seisoo edelleen varikolla. Myös paperinvalmistus Metsä-Serlan tehtailla on tauolla.

Lakot syövät rahaa

Sopimusrumban edettyä lakkojen asteelle on ilmapiiri yleisesti kiristynyt; autoliikenteen työnantajapuolella luonnehditaan tilannetta erittäin huolestuttavaksi ja varoitellaan isojenkin selkkausten syntymisestä koko kuljetusalalle. Työntekijät taas kuittaavat puheet propagandana. Rahaa riidellessä kuluu: UPM-Kymmeneltä arvioidaan eilen pysähdyksissä olleen tuotannon laskuksi noin 140 miljoonaa.

Peräti kymmenkunta alaa hioo sopimuksiaan lakkouhan varjossa, ja pahimmassa tapauksessa kiistat vaikuttaisivat melko tuntuvasti suomalaisten jokapäiväiseen elämään.

Valtakunnansovittelijan avulla neuvotellaan tänään mm. laiva- ja bussiliikenteen kiistoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.