Jesse Puljujärvelle iloinen yllätys Prahassa – Jukka Jaloselta ja Leijonilta lämminhenkinen ele

Syntymäpäiväsankari Jesse Puljujärveä muistettiin jäällä 1:22
Syntymäpäiväsankari Jesse Puljujärveä muistettiin jäällä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat hyppäsi tiistaina jäälle Prahassa. Ohjelmassa oli omatoiminen jää, missä osallistumisprosentti nousi varsin korkeaksi. Leijonien NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärvi sai iloisen yllätyksen harjoitusten keskellä.

Koko Leijonien joukkue eli 22 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia hyppäsivät tiistaina jäälle Prahan O2 Areenan harjoitushallissa. Kun jääpyrähdystä oli vedetty vartti, kentän laidalla menoa seurannut Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kokosi joukot yhteen.

Jalonen jakoi lämminhenkisen viestin. Hän muistutti yhden pelaajan syntymäpäivästä.

Kohta jäällä kaikui tutut äänet.

”Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, Jesse”, kajahti koko Leijonien joukkueen voimin.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Juhlasankari eli Jesse Puljujärvi, nyt 26, otti yllätyseleen ilolla vastaan.

– Näin sattui käymään! Toukokuussa pelataan MM-kisat ja syntymäpäivä sattui samaan syssyyn – ei voi mitään! Puljujärvi myhäili MTV Urheilulle.

Puljujärvi ei ollut vielä viikonloppuna varma kisapaikastaan, kun Suomi pelasi viimeisiä valmistavia otteluitaan MM-kisojen alla Brnossa. Sunnuntaina tipahti mieluisia uutisia, kun Puljujärven nimi löytyi Leijonien MM-listalta.

– Oli kiva päästä jengiin mukaan. Nyt painetaan pari hyvää viikkoa tässä. Mahtava fiilis, Puljujärvi hymyili Prahassa.

Puljujärven kausi alkoi kunnolla vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun hän toipui isosta lonkkaleikkauksesta. Puljujärvi harjoitteli ensin NHL-seura Pittsburgh Penguinsin mukana. Hän teki lopulta samaisen seuran kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Puljujärvi pelasi loppukaudella 22 NHL-ottelua Penguinsissa, nakuttaen tehot 3+1=4. Tämän lisäksi hän pyörähti AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä (13 ottelua, 4+5=9).

– Nyt saa lisää pelejä tälle kaudelle, kun tuli tänne. Pääsee pukemaan Suomi-paidan päälle ja saa pelata hyvien jätkien kanssa. Pitää vain yrittää nauttia. Yritän tuoda hyvällä itseluottamuksella energiaa tuonne kaukaloon. Eteenpäin! Puljujärvi totesi päättäväisesti.

Leijonien MM-urakka alkaa perjantaina, jolloin vastaan asettuu turnauksen isäntämaa Tshekki.

"Täällä on vähän erilainen Valtteri Puustinen" – hyökkääjä iskee uransa toisiin miesten MM-kisoihin 1:45
"Täällä on vähän erilainen Valtteri Puustinen" – hyökkääjä iskee uransa toisiin miesten MM-kisoihin

Lue myös:

    Uusimmat