Mainos

Työmotivaatio kohdallaan? 23-vuotias Googlen insinööri asuu kuorma-autossa työpaikkansa parkkipaikalla

Ylihintaiset asunnot saivat vastavalmistuneen insinöörin muuttamaan konttiin työpaikkansa parkkipaikalle.

Kun 23-vuotias insinööri Brandon, joka ei halua esiintyä sukunimellään, pääsi töihin Googlelle, joutui hän muuttamaan toiseen kaupunkiin. Brandon piti San Fransiscon asuntoja kuitenkin niin ylihintaisina, että päätti sijoittaa hieman edullisempaan vaihtoehtoon.

Niinpä Brandon muutti noin 12 neliöiseen konttiin. Sijaintikaan ei olisi voinut olla parempi: kuorma-auto on parkkeerattu Googlen parkkipaikalle.

Ajatus kuorma-autossa asumisesta iskostui Brandonin mieleen jo viime kesänä, jolloin hän työskenteli harjoittelijana Googlella ja asui työsuhdeasunnossa kolmen kämppäkaverin kanssa. Kahden makuuhuoneen asunnosta joutui pulittamaan 65 dollaria eli noin 58 euroa yöltä. Kuukaudessa se teki lähes 1 800 euroa.

– Tajusin maksavani kohtuuttoman paljon asunnosta, enkä ollut juuri koskaan kotona, Brandon kertoi Business Insiderille.

– On vaikeaa perustella moisen summan tuhlaamista. Rahaa paloi turhaan: summa ei kasvattanut omaa pääomaa, eikä kerryttänyt varoja tulevaisuutta varten. Sitä oli vaikea hyväksyä.

Kun Brandon sai vakituisen työpaikan Googlelta, osti hän itselleen vuoden 2006 Fordin: kuorma-auton, jolla oli ajettu lähes 253 000 kilometriä. Hintaa kuorma-autolle tuli 10 000 dollaria eli lähes 9 000 euroa.

Brandon maksaa asumuksestaan kuukausittain 121 dollaria eli noin 108 euroa, joka menee vakuutuksiin. Hän ei käytä asunnossaan sähköä ja puhelinlaskunkin kuittaa työnantaja Google.

– En itse asiassa omista mitään, mikä vaatisi verkkovirtaa. Kuorma-autossa on muutama kiinteä valonlähde ja lisäksi minulla on paristoilla toimiva valaisin. Lataan paristoja töissä muutaman päivän välein, ja käytän niitä ladatakseni puhelintani tai kuulokkeitani öisin. Työkoneeni akku kestää hyvin, kun lataan sen töissä.

Google tarjoaa kaikki mukavuudet

Brandonin asumus on kieltämättä koruton: 11 neliöön mahtuvat sänky, lipasto ja vaaterekki.

Kaikki mukavuudet, kuten wc, suihku ja keittiö, löytyvät työnantajan tiloista. Brandon kertoo syövänsä aamiaisen, lounaan ja illallisen Googlella ja käyvänsä suihkussa aamuisin salitreenin jälkeen.

Brandon kehuu säästävänsä palkastaan 90 prosenttia, jonka hän käyttää opintolainansa takaisinmaksuun ja loput sijoittaa. 22 434 dollarin opintolainasta Brandon on maksanut takaisin neljässä kuukaudessa 16 449 dollaria. Brandon arvioi muutoin maksavansa lainaansa 10–20 vuotta, jos ei olisi tehnyt innovatiivisia järjestelyjään asumisen kanssa.

Brandon kertoo blogissaan edelleen asuvansa kontissa, eikä suunnittele vielä muuttavansa pois.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.