Mies jäi eläkkeelle 24-vuotiaana – näin hän onnistui: ”Se aiheutti lumipalloefektin”

9:46
Haaveiletko sijoittamisesta? Katso videolta vinkit, joilla pääset alkuun!

Vasta 27-vuotias kanadalaismies on ollut eläkkeellä jo lähes kolme vuotta. Hän jakoi salaisuutensa säästämiseen muiden muassa The Sunin kanssa.

Säästä tehokkaasti, elä säästäväisesti ja maksimoi tulosi. Siinä on pähkinänkuoressa kolme tapaa, joiden avulla Mike Rosehartin, 27, onnistui jäädä eläkkeelle vain 24-vuotiaana.

Kahden lapsen isä tiesi jo varhain, ettei halua käyttää elämäänsä pelkästään työntekoon. Pitkäjänteinen suunnitelma selvästi kannatti. 

Säästäminen alkoi jo opiskeluaikana

Mike tiesi jo 17-vuotiaana haluavansa eläköityä hyvissä ajoin ja elää vapaana. Köyhyysrajalla elävän yksinhuoltajaäidin kasvatti pääsi opiskelemaan taloutta yliopistoon stipendin turvin. Opiskelujen ohella Mike työskenteli täysiaikaisena ja asui ahtaasti – ensin yksin, sitten silloisen tyttöystävänsä, nykyisen vaimonsa Alysen kanssa.

Mike suostutteli Alysea vuoden ajan säästöprojektiin. Vaikka vaimo ei ollut holtiton rahankäyttäjä, hän piti mukaan otettavista kahveista. Samalla Alyse haaveili tulevansa äidiksi.

– Hän halusi saada lapsia nuorena, joten selitin, että jos pystyisimme jäämään eläkkeelle nuorina, voisimme olla läsnä lapsiamme varten, Mike kertoo The Sunille.

Mike sanoi kumppanilleen, että heidän pitäisi leikata kulunsa puoleen. Aina kun Alyse osti mukaan otettavan kahvin, Mike muistutti, että juoman hinta olisi pois heidän ajastaan tulevien lapsiensa kanssa.

Ensimmäinen sijoitusasunto 19-vuotiaana


Mike ja Alyse ovat olleet yhdessä jo yli kymmenen vuotta. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

19-vuotiaana Mike osti Alysen kanssa halvimman talon, jonka he löysivät. He asuivat yhdessä huoneessa ja vuokrasivat talon muut huoneet, mistä kertyi mukavasti tienestejä.

Asuinkustannusten lisäksi säästöjä kertyi liikkumisesta, sillä Mike pyöräili kaikkialle.

Kun Mike ja Alyse avioituivat vuonna 2014, he kutsuivat häihin 80 vierasta suunnitellun 150:n sijaan. Häämatkalle vastanaineet lähtivät Brasiliaan Miken luottokortille kertyneiden pisteiden turvin. Paikan päällä he majoittuivat ystävän luona, joten häistä päästiin kokonaisuudessaan varsin pihillä budjetilla.

Palkasta säästöön 100 prosenttia

Valmistumisensa jälkeen Mike pääsi IT-konsultin töihin, joista hän tienasi 42 000 dollaria, vajaat 38 000 euroa, vuodessa. Vuotta aiemmin valmistunut Alyse työskenteli graafisena suunnittelijana ja tienasi noin 26 500 dollaria per vuosi.

Pariskunta käytti Alysen palkasta noin puolet elämiseen ja säästi toisen puolikkaan. Miken palkasta jokainen penni meni säästöön – tai sijoituksiin.

– Sijoitin jatkuvasti vuokrakiinteistöistäni saamiani voittoja. Se aiheutti lumipalloefektin. Ostimme kymmenen kiinteistöä kolmen vuoden aikana, Mike kertoo The Sunille.

Eläköitynyt nuori aikuinen ei makaa tyhjän panttina

Helmikuussa 2017 Mike kertoi irtisanoutuvansa työstään ja jäävänsä eläkkeelle. Hän oli ollut mukana työelämässä vain seitsemän vuotta. Alyse irtisanoutui myöhemmin samana vuonna.

Mike myi yksitoista omistamaansa kiinteistöä ja tiesi saavuttaneensa säästötavoitteensa. Hänellä oli omaisuutta hieman vajaan 760 000 dollarin arvosta. Rahaa kertyisi edelleen Miken ja Alysen omistamista sijoitusasunnoista.

Pariskunnalla on nyt kaksi tyttölasta. Esikoinen on kolmevuotias ja kuopus puolivuotias. Kuukausittain perheellä kuluu rahaa reilut kaksi tuhatta euroa.

Mike uskoo, että kuka tahansa voi saavuttaa eläkeiän yhtä aikaisin kuin hän. Täysin työttömäksi mies ei kuitenkaan ole ryhtynyt. Tällä hetkellä hän valmentaa muutamia miehiä, jotka asuvat hänen omistamissaan kiinteistöissä, jotta he saavuttaisivat taloudellisen itsenäisyyden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja