Työmatkalla ollut mies sai sydänkohtauksen pettäessään vaimoaan – oikeudelta työnantajaa tyrmistyttävä päätös

Ranskalaismies kuoli sydänkohtaukseen harrastaessaan seksiä. Koska kohtalokas sairauskohtaus sattui työmatkalla, miehen työnantajan katsottiin oikeudessa olevan vastuussa työntekijänsä kuolemasta, kertoo muiden muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pariisilainen tuomioistuin on todennut, että ranskalaisen TSO-yrityksen palveluksessa olleen teknikon sydänkuolema on työnantajan vastuulla. Xavier X -nimellä kutsuttu mies kuoli työmatkansa aikana vuonna 2013.

Mielenkiintoisen tapauksesta tekee se, että Xavier X kuoli harrastaessaan seksiä hotellihuoneessaan baarissa tapaamansa naisen kanssa. Naimisissa ollut mies oli saanut sydänkohtauksen seksin aikana ja kuollut ennen avun saapumista.

Seksi kuuluu arkeen siinä missä ruokailu

Xavier X:n seksielämä ei ole TSO:n vastuulla, ja yrityksen mukaan mies ei sairauskohtauksen hetkellä ollut työtehtävissä. Ranskan lakien mukaan työnantaja on kuitenkin vastuussa mistä tahansa onnettomuudesta, joka sattuu työmatkan aikana, tuomari linjasi.

TSO riitautti päätöksen, jonka mukaan Xavier X:n kuolema oli työtapaturma. Oikeus piti silti kiinni näkemyksestä, jonka mukaan seksi on normaalia toimintaa siinä missä suihkun ottaminen tai syöminenkin. Tuomion mukaan työntekijällä on oikeus sosiaaliturvaan koko virkamatkansa ajan olosuhteista riippumatta.

Tuomion ansiosta edesmenneen miehen perhe saa nyt 80 prosenttia Xavier X:n vuosipalkasta vuosien ajan.

Lähteet: BBC, 9News

Lue myös:

    Uusimmat