Mainos

Työmarkkinajohtaja: Julkisen sektorin osallistuttava säästötalkoisiin

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Lasse Laatusen mielestä julkisen sektorin pitäisi osallistua säästötalkoisiin.

– Myös julkisen sektorin osalta totuuden hetki, meillähän on selvästi liian iso julkinen sektori. Ainakin veronmaksajista tuntuu, että kuntasektori on täysin sekaisin.

– Kuntauudistus, joka on tekeillä, ja johon liittyi suuret toiveet, että siellä saataisiin merkittävää rationalisointia aikaiseksi, alkaa näyttää niin sekavalta, että siinä ulkopuolinen putoaa jo jalaksilta. Että kyllä julkinen sektori on totuuden edessä vielä suuremassa määrin kuin yksityinen sektori, Laatunen sanoi Huomenta Suomessa.

Työmarkkinajärjestöt keskustelevat tänään taloustilanteesta pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) kanssa. Kataisen mukaan tarkoituksena on saavuttaa yhteisymmärrys Suomen talousnäkymistä, jotta syntyisi ratkaisuja työelämän uudistuksista.

"Vartiaisen palkkaehdotus laiton"

Laatunen otti kantaa myös Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajan Juhana Vartiaisen viikonvaihteessa lausumaan kommenttiin, jonka mukaan työnantajalla pitäisi olla mahdollisuus laskea iäkkäiden työntekijöiden palkkoja. Vartiainen sanoi Iisalmen Sanomissa, että näin pitäisi voida tehdä, jos työntekijän tuottavuus on heikentynyt eläkkeen kynnyksellä.

– Vartiaisen ehdotus on nykyisen lainsäädännön vastainen. Se on ikäsyrjintää. Iän perusteella palkka ei voi määräytyä. Se on eri asia, jos tehtävät muuttuvat keveämmiksi, helpommiksi, silloin palkkakin muuttuu ja se koskee kaikkia ikäryhmiä.

(MTV3)

Katso EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatusen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.