Mainos

Työllisyys ja hyvinvointivaltion kehittäminen hallituksen tavoitteina

Pääministeri Anneli Jäätteenmäen uuden hallitusohjelman mukaan hallituksen tavoitteena on parantaa työllisyyttä ja kehittää hyvinvointiyhteiskuntaa. Oppositio tuomitsi hallitusohjelman heti tuoreeltaan epämääräiseksi.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki linjasi hallituksen päätavoitteeksi hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisen. Se taas edellyttää työllisyyden rajua lisäämistä.

- Talouspolitiikassa hallituksen tärkein tavoite on työllisyyden lisääminen vähintään 100 000 hengellä vaalikauden loppuun mennessä, Jäätteenmäki listaa.

Tavoitteeseen pyritään mm. lisäämällä koulutusta, uudistamalla työvoimapalvelut ja keventämällä palkkaveroja reilulla miljardilla. Nämä veronkevennykset toteutetaan etupainotteisesti. Vaalikauden puolivälissä arvioidaan mahdollisuudet suurempiin veronkevennyksiin.

Samalla hallitus lupaa korottaa tulevina vuosina mm. lapsilisiä, kansaneläkkeitä sekä pienimpiä sairaus- ja vanhempainpäivärahoja.

Tavoitteena on kuitenkin valtiontalouden tasapaino vaalikauden lopussa. Näiden tavoitteiden saavuttaminen edellyttää suurta pidättyvyyttä menojen lisäämisessä.

Oppositio moittii hallitusohjelmaa epämääräiseksi. Tavoitteet ovat hienoja, mutta keinot puuttuvat. - Sieltä löytyy 52 erilaista selvitystä, ja se on liikaa, mutta mitään toimenpiteitä millä näihin mennään niin siinä ei tullut tässä puheessa, kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä pistelee.

- Siellähän konkreettisimmin tuntuu olevan linjattu tämä tavoite 100 000 uutta työpaikkaa, mutta kaikki muu on enemmän tai vähemmän hämärän peitossa, vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kritisoi.

- Kyllä siinä taikuri pitää olla, että tavallaan tämä tiukka menojen rajoittaminen yhdessä kaikkien niiden lupausten kanssa voidaan saada mahtumaan, vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara heittää.

Eduskuntakeskustelu hallitusohjelmasta alkaa huomenna.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu
(Seitsemän uutiset 22.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.