Näin Tynkkynen kuvailee potkujaan puolueesta: "Poliittinen ajojahti"

Tynkkynen pitää potkujaan poliittisena ajojahtina 4:57

Perusuomalaisista erotettu puolueen 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kuvailee erottamistaan puolueesta poliittiseksi ajojahdiksi.

– Tämä on ihan puhtaasti poliittinen ajojahti. Meillä on puolueessa poliitikkoina tuomittuja ihmisiä, kuten Jussi Halla-aho ja he ovat siitä huolimatta saaneet olla puolueessa ja europarlamenttiehdokkaana, Tynkkynen toteaa Huomenta Suomessa.

– Tässä kohtaa ei ole edes tapahtunut mitään ja siitä huolimatta potkitaan pois, hän kritisoi.

Syksyn puoluekokouksessa 3. varapuheenjohtajaksi valittu Tynkkynen kuvailee erottamista käsittämättömäksi ja kritisoi kovin sanoin tilanteen hoitamista.

– Tämä kommunikointi on ollut jotain käsittämätöntä. Olen itse täällä työmatkalla tekemässä perussuomalaista politiikkaa ja kolme päivää sitten minut erotettiin puolueesta, mutta minä en tiennyt siitä yhtään mitään.

Hän sai kuulla erottamisestaan sähköpostilla, jonka lähetti puoluesihteeri.

– Mitään puhelinsoittoa tai järkevämpää yhteydenottoa puolueen puheenjohtajalta tai puoluesihteeriltä ei tullut.  On aika hälyttävä tilanne perussuomalaisilla, miten toimitaan. Tämä on suoraan sanottuna kestämätöntä, Tynkkynen sanoo. 

Nettivetoomus potkujen syynä?

Puoluehallituksen mukaan syynä potkuihin oli se, että Tynkkynen oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen. Puoluehallituksen mukaan tämä loukkasi puolueen jäsenten oikeuksia. Asiasta uutisoi perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutiset. Tynkkysen mukaan tämä syy on perusteeton.  

– Vetoomus oli internetissä avoimesti ja sinne sai täyttää niitä tietoja, mitä halusi itsestään antaa. Meidän näkökulmastamme sen pitikin olla läpinäkyvä. Jos joku toinen olisi lisännyt sinne nimen, joka ei sinne kuulunut, niin tämä henkilö olisi sen nähnyt ennen luovutusta.

Tynkkysen mukaan hän on saanut puoleen sisältä paljon tukea.

– On aika paljon tullut sellaisia puheenvuoroja, missä puhutaan siitä, että puoluekokouksen puheenjohtajavaalin pari kuukautta sitten tekemää demokraattista päätöstä on loukattu rajulla tavalla.

– Ihmisten on vaikea ymmärtää, miten puoluehallitus uskaltaa mennä astumaan sen puoluekokouksen mandaatin yli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja