Mainos

Uudelleen valittu Tynkkynen: Potkujen perumisesta puhuttu puoluejohdon kanssa

Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi elokuussa valittu Sebastian Tynkkynen on ollut viime viikkoina poliittisen kuohunnan keskipisteenä. 

Tynkkynen voitti Seinäjoella järjestetyssä syyskokouksessa haastaja Samuli Voutilan äänin 42-22.

– Viime päivät eivät ole olleet helppoja. Uskon tähän järjestöön nyt enemmän kuin koskaan, Tynkkynen kommentoi heti valintansa jälkeen.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajavalinta oli poikkeuksellisen kiinnostava, koska Tynkkynen erotettiin puolueesta viikko sitten. Taustalla oli Tynkkysen vaade järjestää kokous, jossa pohdittaisiin puolueen jatkoa hallituksessa.

Virallisesti eron syyksi kerrottiin se, että Tynkkynen julkaisi nimilistan kokousta vaatineista ilman lupaa.

Voutila: Riitely ei pelasta kannatuslukuja

Puheenjohtajavaalissa hävinnyt Samuli Voutila pitää mahdollisena, että nuorisojärjestön vaikutusmahdollisuudet voivat heiketä Tynkkysen valinnan myötä.

– Ei tämä voi jatkua näin, että iltapäivälehtien palstoilla kommentoidaan joka päivä ja tehdään juttuja, että perussuomalaiset riitelee. Ei se ainakaan näitä meidän kannatuslukuja pelasta, Voutila sanoi.

Nuorisojärjestön puheenjohtajana ja puolueen 3. varapuheenjohtajana Tynkkynen saa osallistua eduskuntaryhmän kokouksiin ja kuuluu puoluehallitukseen. Tynkkynen jatkaa siis edelleen piikkinä emopuolueen puheenjohtajan Timo Soinin lihassa. 

"Potkujen perumisesta puhuttu"

Entä miten Tynkkynen aikoo ratkaista tulehtuneet välit puoluejohdon kanssa?

– Tulemme käymään tarkentavia keskusteluja, missä avataan molempien lähtökohtia. Ainoastaan yhteisymmärrys on ratkaisu tähän tilanteeseen. Täytyy tässä asiassa tulla jokaisen vastaan ja avointa linjakeskustela ei tulisi kenenkään pelätä, Tynkkynen sanoi.

Tynkkynen toivoo pääsevänsä takaisin puolueen jäseneksi ja on jo keskustellut potkujen perumisesta puoluejohdon kanssa.

– Toivon, että voisimme jatkaa yhdessä eteenpäin. Tällaisia toimintatapoja ei voida käyttää meidän puolueessamme, Tynkkynen sanoi toimittajille valintansa jälkeen. 

Vaikka erottamispäätös onkin Tynkkysen mukaan laiton, hän ei ole ryhtymässä sen vuoksi oikeustoimiin.

– Olen sen kaltainen ihminen, että haluan hoitaa asioita sopimalla ja keskustelemalla, en käräjillä. Toivon, että tämä asia voidaan hoitaa ihan muulla tavalla, Tynkkynen sanoi.

Tynkkynen vetoaa puoluejohtoon yhteisen asian vuoksi.

– Toivon, että sopimalla voidaan asiat ratkaista. Se on kaikkien etu. Se on meidän etumme, mutta ennen kaikkea se on puolueen etu.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja