Mainos

Tynkkynen: Posti toi hirttoköyden kotiini – PS pui erottamista tänään

Perusuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja ja PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kertoo saaneensa hirttoköyden postipaketissa. Hän kertoo asiasta muun muassa Facebook-profiilissaan.

– Postipaketti on alun perin toimitettu eduskuntaan minun nimelläni. Sieltä se on uudelleenohjattu Helsingin työasuntooni, Tynkkynen kertoo MTV Uutisille.

Tynkkynen kertoo tänään juttelevansa poliisin kanssa paketista.

– Käyn vielä tänään toimittamassa paketin poliisille ja he saavat sitten selvittää, kuka tällaisia tekee. Juttelen vielä poliisin kanssa rikosilmoituksen tekemisestä. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin tuollaisesta pitäisi rikosilmoitus tehdä, Sebastian Tynkkynen sanoo.

– Lähettäjä on halunnut jollain tavalla lannistaa ja lyödä maahan. Pelolle ei tällaisessa kohtaa kannata antaa valtaa. Rohkeasti lähdetään selvittämään kuka tuon postilähetyksen on tehnyt. Tällaista vaikuttamista Suomessa ei pidä hyväksyä ollenkaan.

Iltapäivällä erottaminen esillä puoluehallituksen kokouksessa

Perussuomalaisten Tynkkynen suhtautuu odottavasti iltapäivän puoluehallituksen kokoukseen. STT:n mukaan perussuomalaisten puoluehallitus ottaa tänään kantaa kolmannen varapuheenjohtajansa erottamiseen. Tynkkynen on iloinen jos kannanotto tehdään.

– Varmasti erottamistani käsitellään, vähintäänkin omasta puolestani. Tulen esittämään saman pyynnön erottamiseni perumisesta, jonka olen esittänyt jo kolme kertaa. On erittäin positiivista jos asiaan otetaan kantaa, Tynkkynen lausuu.

Puoluehallitus erotti Tynkkysen perussuomalaisista lokakuussa, koska hän oli julkaissut perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen keräämänsä nimet.  Tynkkynen on sanonut olevansa valmis oikeustoimiin puoluehallitusta vastaan, jos se ei peru erottamista. Tynkkynen itse antoi määräajaksi viime keskiviikon.

– Prosessi on niin sanotusti käynnissä. Mutta se voidaan keskeyttää tänään tai milloin tahansa tulevaisuudessa jos sopuratkaisuun päästään.

Tynkkysen mukaan lakimies valmistelee parhaillaan asiakirjoja oikeuskäsittelyä varten. Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puoluehallituksen jäsenen on oltava myös puolueen jäsen. Ongelma Tynkkysen erottamisessa jäsenyydessä on siinä, että lain mukaan puoluehallituksen jäsenen voi erottaa vain puoluekokous.

–  Kaikki ei ole vielä valmiina, mutta sitten kun on, niin asia lähtee etenemään käräjäoikeuteen. Toivon, että tänään päästäisiin kuitenkin sopuratkaisuun, koska puolueen kannalta oikeuskäsittely on ikävämpi asia, muotoilee Tynkkynen.

– Jos olen ymmärtänyt oikein, niin oikeuskäsittelyt ovat yleensä aika pitkiä, vuosikin saattaa siinä vierähtää ja uskon, että meillä ei ole kyllä puolueen tilanteen takia varaa tällaisiin taustaprosesseihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.