Mainos

Tynkkynen puheenjohtajavaalin aattona: "Täällä kyseenalaistetaan puolueen toiminta minua kohtaan"

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen aloitti järjestön syyskokouksen aamulla rennoissa tunnelmissa hänen ympärillään viime viikkoina velloneesta kohusta huolimatta.

Seinäjoella järjestettävä syyskokous valitsee huomenna sunnuntaina nuorisojärjestölle puheenjohtajan ensi vuodeksi, ja Tynkkynen on ilmoittanut olevansa käytettävissä.

Tänään nuorisojärjestö muun muassa hyväksyy uuden periaateohjelmansa ja käsittelee syyskokoukselle tehtyjä suoria jäsenaloitteita. Jäsenaloitteissa vaaditaan esimerkiksi suomalaisen alkoholipolitiikan vapauttamista, Sveitsin mallin mukaisia sitovia kansanäänestyksiä Suomeen sekä laajan autonomian myöntämistä Suomen maakunnille.

Tynkkysen ympärillä kuohuu

Tynkkysen ympärillä on riittänyt viime aikoina kuohuntaa, sillä perussuomalaisten puoluehallitus erotti hänet puolueesta viime viikolla. Puoluehallitus perusteli erottamista sillä, että Tynkkynen oli julkaissut perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen keräämänsä nimet ilman lupaa.

Tynkkysen erottaminen on herättänyt paljon huomiota, sillä hänet valittiin elokuun puoluekokouksessa perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Tynkkysen mukaan vastoinkäymiset emopuolueessa eivät ole pilanneet hänen mahdollisuuksiaan tulla valituksi uudelleen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi –  pikemminkin päinvastoin.

– Olen saanut paljon tukea eri puolilta Suomea. Täällä kyseenalaistetaan todella voimakkaasti se miten puolue on toiminut minua kohtaan. Se koetaan vääräksi, Tynkkynen sanoi STT:lle. 

"Tiukka fifty-fifty-äänestys" 

Tynkkysellä on puheenjohtajavalinnassa yksi vastaehdokas: Samuli Voutila, 26-vuotias yrittäjä Kuopiosta.

Voutila arvioi tänä aamuna, että sunnuntain puheenjohtajavalinnasta tulee tiukka ”fifty-fifty-äänestys”.

Voutila myöntää asettuneensa ehdolle osittain juuri Tynkkysen ja puoluejohdon tulehtuneiden välien takia. Hän haluaa osaltaan turvata nuorisojärjestön toimintaedellytykset.

– Totta kai se on iso ongelma, jos nuorisojärjestön puheenjohtaja ja puoluehallitus ovat ilmiriidoissa keskenään, Voutila sanoi STT:lle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.