Mainos

Soini: Perussuomalaisten nuorten tyyli ei välttämättä muutu

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei usko, että perussuomalaisten nuorten tyyli muuttuu, vaikka puheenjohtaja on vaihtumassa.   

-Varmaan nuoret ovat aina radikaaleja ja heidän pitääkin ravistella. Nuoret hakevat oman polkunsa, Soini sanoi.  

Soini puhui illalla perussuomalaisten nuorisojärjestön vuosikokouksessa Vantaalla.   

Perussuomalaiset nuoret juhlivat järjestönsä 20-vuotispäiviä ja valitsevat kokouksessa uuden puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen tilalle. Tynkkynen ilmoitti kesällä, ettei pyri enää kolmannelle kaudelle.  

Soini antoi juhlapuheessaan tunnustusta nuorisojärjestön aktiiviselle tiedotuspolitiikalle ja kannusti jäseniä olemaan aktiivisia ensi kevään kuntavaaleissa.  

Puheenjohtajuutta tavoittelevat Tiina Ahva, Miikka Satama ja Samuli Voutila. Ahva on toiminut järjestön varapuheenjohtajana, järjestö- ja viestintäsihteerinä ja Pirkanmaan piirin puheenjohtajana. Satama on nuorisojärjestön Satakunnan piirin varapuheenjohtaja. Voutila on toiminut järjestön varapuheenjohtajana sekä Helsingin ja Pohjois-Savon piirien puheenjohtajan tehtävissä.  

Tynkkynen on vastikään saanut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Syytteet koskevat Tynkkysen Facebook-sivullaan julkaisemia kirjoituksia. Niissä hänen epäillään uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella ja häpäisseen muslimien pyhinä pitämiä asioita.  

Soini ei halunnut kommentoida Tynkkysen syytteitä. 

-En lähde yksityisiä asioita kommentoimaan, en Sebastianin enkä muiden.  

Tynkkynen on jo kolmas perussuomalainen poliitikko, joka lyhyen ajan sisällä saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Muut kaksi ovat kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.