Ano Turtiainen avautuu potkuistaan perussuomalaisista: "Puoluejohdon reagointi paljastaa, että olen oikea uhka heidän linjalle"

Pöllöraati ja tapaus Ano Turtiainen 9:26
Katso myös: Ano Turtiainen herätti eduskunnassa pahennusta kiivastumalla varapuhemies Juho Eerolalle (Ps). Näin Pöllöraati tuomitsi Turtiaisen käytöksen viikko sitten.

Puoluesihteerin mukaan erottamisen syynä oli puoluetta vahingoittava toiminta. 

Perussuomalaisista erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen avautuu Facebookissa erottamispäätöksestään.

Puoluehallitus päätti erottaa Turtiaisen puolueesta eilen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Turtiainen kertoo saaneen kuulla puoluehallituksen erottamiskäsittelystä viikko sitten.

– Heti tuosta ilmoituksesta tuli hyvä mieli. Kävi kummin tahansa, molemmat vaihtoehdot tuntuivat hyviltä, hän kirjoittaa. 

Turtiaisen mukaan hänen erottamisensa syynä on se, että hän on uhka puolueen linjalle.

– Puoluejohdon reagointi paljastaa, että olen oikea uhka heidän linjalle ja että pääsen muuttamaan puolueen takaisin rehelliselle tielle tai sitten erottamiseni kautta syntyy uusi alku jollekin muulle.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Simo Grönroosin kertoo Twitterissä, että erottamisen syynä oli "puoluetta vahingoittava toiminta. 

– Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut kansanedustaja Ano Turtiaisen puolueesta. Syynä puoluetta vahingoittanut toiminta. Päätös oli yksimielinen, Grönroos kirjoittaa. 

Ensimmäisen kauden kansanedustajan mukaan hänen ilmoittautumisensa mukaan puheenjohtajakisaan oman eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa aiheutti rektioita perussuomalaisissa.

Turtiainen erotettiin eduskuntaryhmästä hänen somekirjoittelunsa vuoksi, ja hän perusti oman ryhmänsä. 

– Ilmoittautumiseni puheenjohtajistokisaan synnytti erikoisia ilmiöitä puolueessa. Tätä ennen oli muun muassa ryhmäpuheenjohtaja Ville Tavoin (Tavion) kanssa hyvä puheyhteys, mutta puheenjohtajistokisaan ilmoittautumiseni jälkeen yhteys katkesi täysin. Ville ei ole kyennyt edes tervehtimään minua eduskunnassa tuon jälkeen, Turtiainen avautuu. 

Turtiainen kertoo myös toivovansa kuntavaalien siirtoa, muttei koronan vuoksi.

– Kuntavaalien siirtymisestä on eduskunnassa puhuttu jo pitkään ja tässä tilanteessa todellakin toivon, että ne siirtyvät, jotta perussuomalaisten riveissä vaaleihin nyt lähtevät ehtisivät miettiä vielä useaan kertaan onko se PS sittenkään se oikea ja rehellinen puolue heille.

Turtiainen myös arvostelee puolueen toimintaa siitä, että hän ei ole saanut julkisesti ilmaista mielipiteitään. 

– Siinä hiljalleen alkoi paljastumaan, että puolue on [JussiHalla-ahon johdolla tekemässä [TimoSoini kakkosta, eli pettämässä äänestäjänsä ja muokkaamassa eduskuntaryhmää muille eduskuntapuolueille mieleiseksi mahdollista tulevaa hallituspestiä ajatellen, Turtiainen tilittää ja viittaa perussuomalaisten jakautumiseen kesällä 2017. 

Juttuun lisätty Grönroosin tviitti 27.2.2021 klo 10.27.

Lue myös:

    Uusimmat