Tyly linjaus – iranilaisnaiset eivät pääse enää jalkapallokatsomoon: "Se johtaa syntiin"

Sata iranilaisnaista sai poikkeuksellisesti mennä paikan päälle katsomaan tiistaina Teheranissa pelattua Iran–Bolivia-jalkapallomaaottelua. Enää tämä ei käy päinsä, linjaa Iranin valtion syyttäjä Mohammad Jafar Montarezi.

Pääkuvan videolla juttua Suomen ja Kreikan välisestä jalkapallomaaottelusta.

Montarezi antoi kommenttinsa vain päivä Bolivia-maaottelun jälkeen.

– Vastustan sitä, että naisia oli läsnä Azadi-stadionilla eilen. Me olemme muslimivaltio, me olemme muslimeja, Montarezi sanoi iranilaisen konservatiivisen Mehr News -uutistoimiston mukaan.

– Kun nainen menee stadionille ja näkee puolialastomia urheiluasuisia miehiä, se johtaa syntiin, Montarezi väitti.

Naisten pääsy jalkapallo-otteluihin on ollut Iranissa kielletty vuoden 1979 islamilaisesta vallankumouksesta lähtien. Uskonnolliset johtajat ovat perustelleet tätä niin, että naisia on suojeltava maskuliiniselta ilmapiiriltä ja puolialastomien miesten näkemiseltä. He ovat olleet myös huolissaan siitä, että miesten ja naisten poistuminen yhtä aikaa stadionilta voisi johtaa ihastumisiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Raporttien mukaan naisia oltaisiin saatettu päästää Aasian Mestarien liigan välieräotteluun marraskuussa, mutta Montazeri on varoittanut viranomaisia, että hän ei sallisi sitä.

– Jos tämä toistuu, määrään Teheranin syyttäjän puuttumaan asiaan, Montarezi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat