Tylsistynyt pikkutyttö kaiveli multaa siskonsa jalkapallopelin aikana – löysi 65 miljoonaa vuotta vanhan fossiilin

Naomi-tyttö löysi "pienen kiven"kaivaessaan maata. Pian kävi ilmi, että kyseessä oli 65 miljoonaa vuotta vanha fossiili.

Naomi, 6, tylsistyi odotellessaan siskonsa jalkapallopelissä. Tyttö päätti kaivella aikansa kuluksi maata. Se kannatti: Naomi löysi 65 miljoonaa vuotta vanhan fossiilin, kertoo CNN tuoreessa uutisessaan.

Äiti ymmärsi heti, ettei kyseessä ole tavallinen kivi

Kiven kuviointi muistutti Naomin mielestä Vaiana-elokuvan sydänkiveä. Naomin äiti kuitenkin ymmärsi heti, ettei kyseessä ole tavallinen kivi.

– Hän tiesi heti. En ole varma, olisinko minä tajunnut, isä Darin kertoo.

Kyseessä oli miljoonia vuosia vanhan merieläimen, ammoniitin fossiili. Ne eivät joillain alueilla ole kovin harvinaisia. Naomi kuitenkin löysi omansa Yhdysvaltain Oregonista, missä kyseisiä fossiileja ei yleensä ole.

Naomille löytö on korvaamaton

Joistain ammoniittifossiileista on maksettu jopa 50 000 puntaa, mutta koska Naomin fossiilista ei tiedetä oikeastaan mitään, se ei ole tieteellisesti merkittävä. Naomille fossiili on kuitenkin korvaamaton. Nyt jo seitsemän vuotta täyttänyt tyttö on iloinen siitä, että saa pitää viime vuoden lopulla löytyneen fossiilinsa.

– Hän on ollut innoissaan siitä, että löysi fossiilin. Hän on todellakin ainoa perheemme  jäsen, joka on löytänyt sellaisen, isä kommentoi.

***

1:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.