Mainos

Tykkylumen katkomia sähköjä korjattu Itä-Suomessa

Etelä-Savossa sähkölinjoille kaatuneiden puiden raivaustyöt jatkuvat läpi yön. Lisäksi pelätään, että tykkylumi taivuttaa lisää puita johdoille.

Voimakas lumentulo on aiheuttanut jälleen sähkökatkoja eri puolilla Itä-Suomea. Aamupäivällä ilman sähköä oli tuhansia talouksia Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Pohjois-Karjalassa tykkylumi katkoi sähköjä erityisesti Kiteen ja Kesälahden alueella. Kello kymmenen jälkeen aamulla sähköttä oli runsaat parituhatta taloutta. Pohjois-Karjalan Sähköstä kerrotaan, että illalla niitä on vielä noin 300 Keski-Karjalan alueella.

Etelä-Savossa sähkökatkot painottuvat Enonkosken, Kerimäen ja Savonrannan alueille, joilla oli aamupäivällä sähköttä vajaat 1500 asiakasta. Vikoja oli korjaamassa lähes 80 asentajaa. Suur-Savon Sähkön käyttöpäällikön Arto Niemisen mukaan illalla sähköttömiä talouksia lähinnä Kerimäellä on vielä runsaat 400.

Korjaustyöt jatkuvat koko yön. On pelättävissä, että tykkylumi taivuttaa vielä lisää puita johdoille ja aiheuttaa uusia katkoja.

Savon Voiman jakelualueella Pohjois-Savossa sähkökatkokset koskettivat muutamaa sataa asiakasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.