Twitterin perustaja teki ennätyksellisen yrityskaupan Australiassa – hintalappu 39 miljardia

Twitterin luoja Jack Dorsey ei aja yksillä rattailla: Twitterin lisäksi hänellä on näpeissään digimaksajia palveleva alusta Square. Suomalaisille nimi ei varmaan kerro paljoakaan, mutta maailmalla kyse on isosta tekijästä.

Vankka osoitus tästä on, että Square on tehnyt juuri Australian historian suurimman yritysoston. Maailmanlaajuisesti toimiva Afterpay siirtyy sen haltuun ennätysmäisellä 39 miljardia Australian dollarin hinnalla (noin 24 miljardia euroa).

BBC kirjoittaa, että Afterpay toimii luotottajana. Sen toimintaideaksi mainitaan ”osta nyt, maksa myöhemmin”, mikä sopii hyvin yhteen firman nimen kanssa. Afterpayn avulla esimerkiksi verkkokauppaostoksen voi maksaa osamaksulla.

– Squarella ja Afterpaylla on yhteinen päämäärä. Squaren toiminta perustuu siihen, että teemme rahoitusjärjestelmästä reilumman ja helpommin saavutettavan. Afterpay on rakentanut luotettavan brändin noille samoille periaatteille, Dorsey selitti ostosta.

Vuonna 2014 perustetulla Afterpaylla on yli 16 miljoonaa asiakasta. Yhtiön osake noteerattiin yrityskauppauutisen tultua julki 20 prosenttia aiempaa korkeammalle.

Kiinnostavaa on, että Squaren maksama kauppahinta on 30 prosenttia korkeampi kuin Afterpayn pörssiarvo viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat