Twitteriin syötetyt hakusanat voivat tuottaa odottamattoman tuloksen – suomalainen järjestö yhdisti voimansa somejätin kanssa

2:02
Mitä tehdä, kun läheinen kertoo itsemurha-ajatuksistaan? Katso ohjeet videolta.

Kun ihminen jatkossa käyttää Twitterissä itsensä vahingoittamiseen liittyviä hakusanoja, hän saa kehotuksen hakea apua.

Twitter on yhdistänyt voimansa MIELI Suomen mielenterveys ry:n kanssa. Kun joku käyttää suomenkielisessä Twitter-haussaan sanoja, jotka liittyvät itsensä vahingoittamiseen tai itsemurhaan, nousee hakutuloksissa nyt ensimmäiseksi kehotus hakea apua, järjestö kertoo tiedotteessaan.

– Roolimme riippumattomana järjestönä on sekä pitää yllä mielenterveydestä käytävää julkista keskustelua että tilkitä rakoja täydentää julkisten palvelujen tarjoamassa julkisten palveluiden turvaverkossa. Yhteistyömme Twitterin kanssa mahdollistaa sen, että saamme välitettyä ihmisille tietoa uudella tavalla silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat, MIELI ry:n verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelainen sanoo tiedotteessa.

Hakukoneen antaman kehotuksen tarkoituksena on rohkaista ihmisiä hakemaan apua. Vastaavanlainen hakusanoihin perustuva kehotus on käytössä jo monissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Brasiliassa ja Hong Kongissa.

Twitterissä voi ilmoittaa itsetuhoisesta käyttäjästä

Twitterillä on myös käytössään kaikille käyttäjille suunnattu lomake, jonka kautta voi ilmoittaa ihmisestä, joka uhkaa itsensä vahingoittamisella tai itsemurhalla. Lomakkeen kautta tulleet ilmoitukset arvioi siihen koulutettu työryhmä. Ryhmä ottaa suoraan yhteyttä ilmoituksen kohteeseen kertoakseen hänelle jonkun olevan huolestunut hänen hyvinvoinnistaan.

Twitter välittää ilmoituksen kohteelle myös yhteystiedot kriisipuhelimeen ja verkossa tarjottaviin tukipalveluihin ja kannustaa häntä hakemaan apua. 

Lähde: MIELI ry

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja