Mainos

TV2 lopetti konserttitaltionnit kesken Pori Jazzissa

TV2:n tuotantoväki lopetti konserttien taltioinnit yllättäen kesken festivaalin Pori Jazzissa eilisiltana. Kuvaajien ja Ylen työsuojeluvaltuutetun tulkinnan mukaan viikottainen desibelikuormitus tuli täyteen. Näin TV2:n tuottajalle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin lopettaa ohjelmatuotanto.

Porissa tulkittiin niin, että desibelikuormitus mitataan ilmasta, ei kuulosuojainten vaimentamana. Aiemmin kuten vielä Raumanmeren Juhannuksessa kuvaajat ovat tulkinneet, että dB-kuormitus mitataan kuulosuojainten vaimentamana.

-Työsuojelulaki määrittelee desibelikuormitukset. Kuulosuojaimet laskevat kuormitusta noin 15 desibeliä, ja aiemman mittaustavan mukaan olisimme pystyneet täysin hoitamaan kuvaukset Porissa. Tulkinnan muutos tuli meille yllätyksenä, kertoo tuotantopäällikkö Pasi Halme Ylen viihteestä.

Yleisradion viihdepäällikkö Markku Laaksonen myöntää, että tilanne on kiusallinen kaikkien kannalta.

-Tämä on kaikkien vahinko, niin meidän, Pori Jazzin kuin tv-katsojienkin. Järjestäjät tekivät kaiken mitä kohtuudella voi vaatia. Lopulta kuitenkin ajauduttiin tilanteeseen, jossa ei voitu tehdä muuta ratkaisua. Tilanne ei johtunut mitenkään Pori Jazzista, Laaksonen tähdentää.

Asia selvitetään hänen mukaansa perin juurin sekä Yleisradion sisällä että työsuojeluviranomaisten kanssa. Pori Jazzin taiteellinen johtaja Jyrki Kangas harmitteli sitä, että nyt Pori Jazzilta jää osin hyödyntämättä maailmanlaajuisia oikeuksia, koska Yle ei ole enää kuvaamassa.

-Näin jää paljon ainutlaatuista ohjelmaa dokumentoimatta. Pori Jazzin viikonlopun vetonauloja ovat muiden muassa Elvis Costello ja soulin uusi tähti Angie Stone. Yle ehti kuitenkin taltioida festivaalilla kolmen päivän aikana esimerkiksi Joe Cockerin, Bo Kaspersin, De La Soulin sekä Chaka Khanin esiintymiset. Nämä ohjelmat nähdään TV2:ssa syksyllä ja ensi keväänä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.