Tv-tähti avoimena ulkonäköpaineistaan – yritti muuttaa ihonväriään: "Ajattelin, että antaisin mitä tahansa, jos voisin olla valkoinen"

Tan France häpesi lapsena ihonväriään.

Netflixissä pyörivän Queer Eye -sarjan muotiasiantuntija Tan France kertoo uutuuskirjassaan kamppailustaan ulkonäköpaineiden kanssa. Hän paljastaa vaalentaneensa ihoaan lapsena.

France kertoo varastaneensa serkultaan ihoa vaalentavaa voidetta ja käyttäneensä sitä salaa öisin. Hän oli tuohon aikaan 10-vuotias.

– En halunnut perheeni tietävän, koska he ovat niin ihania ja hyväksyviä, että jos he olisivat tienneet, he olisivat estäneet minua. Heidän mielestään en olisi tarvinnut sellaista.

Iso-Britanniassa kasvaneen Francen vanhemmat ovat kotoisin Pakistanista. Hän pohtii kirjassaan, miksi ihon valkoisuutta pidetään niin tärkeänä.

– Viisivuotiaana ajattelin, että antaisin mitä tahansa, jos voisin olla valkoinen. Olin niin ehdollistettu ajattelemaan, että valkoihoinen on automaattisesti viehättävämpi.

Nykyään 36-vuotias France arvostaa ulkonäköään. Hän kertoo oppineensa pitämään ihoaan kauniina.

– 10-vuotiaana en olisi voinut kuvitellakaan, että ihonväriäni voisi pitää kauniina. Lyön vetoa, että suurin osa muista kuin valkoihoisista on ajatellut samalla tavalla.

Lähde: E! News

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja