Muistatko vielä Täydelliset naiset -sarjan Juanitan? Näyttelijä kertoo nyt roolihahmon karun palautteen ajaneen hänet syömishäiriöön 7-vuotiaana

Täydelliset naiset -sarjan roolista tullut palaute ajoi Madison De La Garzan "näännyttämään itseään" ensimmäistä kertaa jo 7-vuotiaana.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Madison De La Garza nousi valtavaan julkisuuteen 2000-luvun alkupuolella Täydelliset naiset -sarjan myötä. Sarjassa De La Garza näytteli Juanita Solisia, eli näyttelijä Eva Longorian hahmon Gabrielle Solisin lasta. De La Garza oli mukana ohjelmassa vuosina 2008-2012. 

21-vuotias De La Garza avautui hiljattain kokemuksistaan Täydelliset naiset -sarjan ajoilta Heart of the Matter -podcastissa. Hän kertoi, että sarjan myötä tulleen karun palautteen myötä hänen ensimmäiset syömishäiriöoireensa alkoivat jo 7-vuotiaana, jolloin hän yritti ensimmäistä kertaa "näännyttää itseään".

– Reaktiot, joita roolihahmoni Täydelliset naiset -sarjassa aiheutti, olivat vain järkyttäviä. 

– Monet ihmiset suhtautuivat asiaan siten, että he olisivat olleet "huolissaan terveydestäni". Itse uskon, ettei se ole totta, se oli peittelyä sille, että he voisivat vain arvostella 6-vuotiasta.

De La Garza kertoo hiipineensä lapsena salaa tietokoneelle ja lukeneensa tuntikausien ajan TMZ:n kommentteja ja katselleensa videoita Youtubesta. Lapsinäyttelijän ulkonäköä ruodittiin paljon ja todella karulla tavalla.

– Vietin hullun paljon aikaa lukemalla näitä kommentteja, ja useimmat niistä olivat aivan hirvittäviä. Niissä esimerkiksi sanottiin, että he halusivat minun sairastuvan syöpään ja kuolevan, koska olin lihava. Se oli aivan kamalaa. Ja tämä tapahtui, kun olin 7-8 -vuotias. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijän mukaan kommenttien lukeminen vaikutti äärimmäisen voimakkaasti hänen mielenterveyteensä sekä johti lopulta myös syömishäiriön kehittymiseen todella nuorella iällä. Myös sarjan asetelma loi osaltaan edellytykset sille, että De La Garzan ulkonäköä parjattiin, sillä sen esille nostaminen oli myös osa käsikirjoitusta. 

– Vitsi hahmossani oli siinä, että Eva oli hoikka, kaunis malli, ja hänen tyttärestään tuli aivan vastakohta. Ja luulen, että hän (Eva Longoria) oli hyvin tietoinen siitä, että tämä tulisi vaikuttamaan minuun. 

– Emme kuitenkaan koskaan puhuneet asiasta, mutta hän teki kaikkensa saadakseen minut tuntemaan itseni kauniiksi ja erityiseksi, ja sai minut tuntemaan, että olin osa perhettä. Ja jos olisin joskus halunnut mennä hänen luokseen puhumaan näistä asioista, olisin ehdottomasti voinut. 

Näyttelijä kertoi podcastissa myös olevansa tällä hetkellä kaksi vuotta kestäneellä hoitojaksolla toipuakseen syömishäiriöstä. Hän kertoi myös olleensa 8 kuukautta raittiina huumeidenkäytöstä.

De La Garza on laulaja-näyttelijä Demi Lovato pikkusiskopuoli. Täydelliset naiset -sarjaa esitettiin vuosina 2004-2012. 

Lue myös:

    Uusimmat