Tv-juontajien väitetään ohittaneen kuningatar Elisabetin arkulle vievän jonon – jopa 66 000 vaatii kaksikolle potkuja

2:08
Osa jonottajista joutui pettymään, kun pääsy Elisabetin arkulle päättyi: "Sydäntäsärkevää"

Televisiojuontajat Holly Willoughby ja Phillip Schofield joutuivat rajun kritiikin kohteeksi.

Brittiläisen This Morning -televisio-ohjelman juontajina toimivat Holly Willoughby ja Phillip Schofield joutuivat rajun kritiikin kohteeksi, kun heidän väitetiin ohittaneen kuningatar Elisabetin arkulle johtava jono ja astelleen suoraan sisälle Westminster Halliin.

Yleisöllä oli mahdollisuus vierailla kuningatar Elisabetin arkulla Westminster Hallissa keskiviikosta 14. syyskuuta maanantaiaamuun 19. syyskuuta saakka. Jono oli pisimmillään noin kahdeksan kilometrin mittainen, ja osa ihmisistä joutui odottamaan vuoroaan arkulle yli 20 tunnin ajan.

Willoughbyn ja Schofieldin väitettyä jonon ohitusta on kritisoitu rankasti. Change.org-sivustolle tehtiin vetoomus, jossa vaaditaan juontajakaksikon poistamista televisiosta. Vetoomus on kerännyt tähän mennessä liki 66 000 allekirjoitusta.

This Morning -ohjelmaa lähettävän ITV:n ohjelmajohtajat antoivat myöhemmin lausunnon, jonka mukaan juontajakaksikko saapui Westminster Halliin kuvatakseen osion tiistain lähetykseen.

Myös myrskyn silmään joutuneet juontajat antoivat asiasta oman lausuntonsa. Etukäteen nauhoitetussa, This Morning -ohjelmassa esitetyssä puheenvuorossaan Willoughby ja Schofield sanoivat, että he menivät kuningattaren arkulle niiden vuoksi, jotka eivät päässeet paikalle henkilökohtaisesti

Kuningatar Elisabetin maanantaina 19. syyskuuta järjestettyjen hautajaisten jälkeen esitetyssä lähetyksessä Willoughby ja Schofield hyväksyivät saamansa kritiikin, mutta väittivät kunnioittaneensa median edustajille annettuja ohjeita.

– Kuten sadat akkreditoidut lähetystoiminnan harjoittajat ja toimittajat, meille annettiin virallinen lupa päästä saliin, Willoughby sanoi lähetyksessä esitetyssä lausunnossa.

– Sen tarkoituksena oli tiukasti raportoida tapahtumasta miljoonille ihmisille Isossa-Britanniassa, jotka eivät ole voineet vierailla Westminsterissä henkilökohtaisesti. Säännöt olivat, että meidät saatetaan nopeasti reunoja pitkin takana olevalle tasangolle.

Kaksikko sanoi, että sen sijaan kuningatarta kunnioittamaan saapuneet ihmiset kävelivät kokolattiamattoa pitkin arkun viereen ja näille annettiin aikaa pysähtyä sen luo. Willoughbyn ja Schofieldin mukaan kukaan paikalla olleista median edustajista ei vienyt kenenkään jonottajan paikkaa.

– Ymmärrämme kuitenkin, että se on saattanut näyttää joltakin muulta, ja siksi ymmärrämme täysin reaktion. Tietäkää, että emme koskaan ohittaisi jonoa.

Asiaa käsiteltiin Sky Newsin mukaan myös This Morning -ohjelman Instagram-tilillä. Tilille julkaistussa lausunnossa sanottiin, ettei juontajakaksikko hypännyt jonon ohi eikä heillä ollut "VIP-pääsyä" arkun luo. Lausunnon mukaan juontajat olivat paikalla ammatillisista syistä raportoimassa muiden tiedotusvälineiden kanssa.

Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin tiedottaja vahvisti sallineensa toimittajille akkreditoinnin, jotta nämä voisivat "raportoida tapahtumasta miljoonille ihmisille Isossa-Britanniassa ja maailmanlaajuisesti, jotka eivät ole voineet vierailla Westminsterissä henkilökohtaisesti".

Lähde: Sky News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja