Tuusulalaisen perheen kauhunhetket tallentuivat videolle: Kodin ulko-ovelle ilmestynyt tuntematon mies rikkoi ikkunan ja hyppäsi sisään – yritti käydä käsiksi perheen isään

Tuusulalaismiehen kauhunhetket: naamioitunut mies pyrki väkivalloin ovesta sisään 0:26

Tuusulalainen perhe koki kauhunhetkiä, kun päänsä huivilla verhonnut tuntematon mies tunkeutui perheen kotiin ikkunan kautta ja yritti käydä perheen isän kimppuun. Käräjäoikeus tuomitsi tunkeutujan vastikään vankeusrangaistukseen.

Oikeudessa todisteena nähtiin dramaattinen video, josta voi katsoa otteen yltä.

Välikohtaus sai alkunsa, kun perheen isä kuuli ulkoa huutoa ja meni ovelle katsomaan, mistä on kyse. Ulkona seisoi tuntematon mies. Asukas tiedusteli mieheltä, millä asialla tämä on.

Tunkeilija vastasi tempaisemalla ovea ja ilmoittamalla tulevansa sisään. Kun asukas kielsi ja veti oven kiinni, tunkeilija ryhtyi hakkaamaan ovea rappurallilla. Tämän jälkeen mies täräytti rappurallin asunnon ikkunasta läpi ja kiipesi itse perässä.

Sisällä tunkeilija yritti käydä asukkaan kimppuun, mutta asukas otti miehen painiotteeseen, talutti tämän takaisin ulos ja piti aloillaan, kunnes poliisi saapui.

Myöhemmin kävi ilmi, että tunkeilija oli välikohtauksen aikana pitänyt mukanaan puukkoa.

Dramaattinen video todisteena

Asiaa puitiin sittemmin Tuusulan käräjäoikeudessa, missä tunkeilijaa syytettiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Oikeudessa mies myönsi syytteen muuten, mutta kiisti menneensä sisään rikkomastaan ikkunasta tai yrittäneensä käydä kiinni asukkaaseen.

Oikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei kuitenkaan jäänyt järkevää epäilyä, sillä asukkaan kertomuksen tukena olivat myös muiden paikalla olleiden perheenjäsenten versiot tapahtuneesta sekä asukkaan itsensä kuvaama video.

Videolla näkyy, miten huivin päänsä ympärille kietonut mies heiluu ulko-oven takana aikansa, ja jonkin ajan kuluttua lyö rappurallilla asunnon ovea useamman kerran. Tämän jälkeen kuva pimenee, ja taustalla kuuluu rikkoutuvan ikkunan ääni ja ihmisen huutoa.

Koosteen videosta voi katsoa artikkelin yläpuolelta. MTV Uutiset ei julkaise videota alkuperäisessä muodossaan asianosaisten henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Koostetta varten videosta on poistettu osia ja mykistetty äänet. Kuvaa on myös osin häivytetty.

70 päivää vankeutta

Tunkeilija on aiemmin tuomittu useista rikoksista ja useampaan eri otteeseen. Käräjäoikeus katsoi, että rikollinen tausta huomioiden mies on tuomittava teosta vankeuteen.

Käräjäoikeus kuitenkin piti miehen aiemmin tänä vuonna saamaa 4 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta rangaistusta alentavana seikkana, sillä oikeuden mukaan tunkeutumisasia oltaisiin voitu käsitellä samassa yhteydessä.

Oikeus päätyi määräämään miehelle 70 päivää ehdotonta vankeutta. Lisäksi mies joutuu korvaamaan aiheuttamistaan vahingoista yhteensä reilut 3600 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat