Perheen kauhunhetket: Raivostunut mies ilmestyi pihalle kirveen kanssa – hakkasi seiniä, rikkoi ikkunoita ja tunki tuulikaappiin väkisin

Naapurien välienselvittelystä kimpaantunut mies hyökkäsi mynämäkeläisen perheen asunnolle kirveen kanssa ja huuteli tappouhkauksia. Mies tuomittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Oikeus ratkaisi asian tänään, mutta tuomioon johtaneet tapahtumat sattuivat jo reilut kaksi vuotta sitten, vuoden 2016 syyskuussa.

Tuomittu oli tuolloin tunkeutunut perheen omakotitalon pihapiiriin ja talon tuulikaappiin, heilunut kirveen kanssa, huudellut tappouhkauksia ja rikkonut paikkoja.

Lapset järkyttyivät

Välikohtauksen alkaessa perhe oli ollut menossa yöpuulle. Oikeudessa asianomistajana kuultu mies kertoi, että iltapuuhat olivat keskeytyneet, kun hän oli kuullut alakerrasta paukauksen. Kun mies oli mennyt katsomaan, mistä on kyse, hän oli tavannut ulko-ovella miehen, jolla oli mukanaan kirves.

Kirvesmies tunkeutui talon tuulikaappiin, mutta asukas esti etenemisen pitämällä eteisen väliovea tiukasti kiinni. Miehen mukaan tunkeutuja ei päässyt ovesta läpi, mutta huuteli hänelle suoria tappouhkauksia sen takaa.

Samoin kertoi talossa asuvan perheen äiti, jonka mukaan sekä hän, että perheen kaksi alaikäistä lasta olivat tilanteesta järkyttyneitä. Tytär itki, sillä hän ajatteli miehen tulleen tappamaan koko perheen.

Kun ovella käyty vääntö päättyi, tunkeutuja hakkasi vielä kirveellä seiniä ja rikkoi kaksi ikkunaa.

Myönsi lähteneensä talolle kiukuspäissään

Oikeudessa tunkeutuja myönsi syyllistyneensä törkeään kotirauhan rikkomiseen, mutta kiisti huudelleensa uhkauksia.

Hän kertoi lähteneensä talolle kiukuspäissään, sillä hän oli aiemmin kuullut, että talossa asuva mies oli kovistellut hänen lastensa äidin isää. Isä oli joutunut kovistelun kohteeksi, sillä tämän koirat olivat käyneet miehen koiran kimppuun. Kyse oli naapurien välienselvittelystä.

Tunkeutuja kertoi menettäneensä malttinsa, koska hänen lapsensa asuivat samassa pihapiirissä, jossa kovistelu oli tapahtunut. Hän oli halunnut tehdä selväksi, ettei pihaan mennä ”enää ikinä mesoamaan”.

Kirveeseen mies kertoi tarttuneensa siksi, ettei hän ollut tiennyt, millainen mies häntä on talolla vastassa.

Tätä päätöstä olisi kenties kannattanut pohtia hieman pidemmälle. 

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen teoillaan törkeään kotirauhan rikkomiseen ja laittomaan uhkaukseen. Rangaistukseksi mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Mies joutuu korvaamaan uhreilleen tuhansia euroja kärsimyksestä, mutta myös kattamaan talon korjauksesta koituvat, reilun 6000 euron kulut. Kaikkiaan miehelle jää raivonpurkauksen johdosta maksettavaa reilut 12 000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat