TuuliWatti investoi 400 miljoonaa euroa tuulivoimaan

Tuulivoimayhtiö TuuliWatti investoi teollisen tuulivoiman tuotantoon lähivuosina 400 miljoonaa euroa Suomessa.

Yhtiö aloittaa jo tänä kesänä Oulu-Kemi-valtatien varteen nousevan Simon tuulipuiston rakentamisen. Vuoteen 2015 mennessä TuuliWatti aikoo rakentaa tuulivoimapuistoja noin kymmenelle paikkakunnalle ympäri Suomea. Tuulivoimapuistoja on tulossa ainakin Iihin, Tervolaan, Virolahdelle, Saloon ja Poriin.

Suomen virallinen tavoite on saavuttaa kuuden terawattitunnin tuulivoiman vuosituotanto vuoteen 2020 mennessä.

– Suomen tavoite vastaa noin 2500 megawatin tehoa, kertoo TuuliWatin toimitusjohtaja ja St1:n uusiutuvan energian johtaja Jari Suominen.

TuuliWatti aikoo rakentaa tästä noin viidenneksen eli noin 500 megawatin edestä tuulivoimaa.

TuuliWatin omistavat puoliksi energiayhtiö St1 ja S-Ryhmä. S-ryhmä suunnittelee tuottavansa tuulienergiaa omaan käyttöön. Ryhmän tavoitteena on, että neljännes koko sen käyttämästä sähköstä tuotetaan tuulivoimalla vuoteen 2020 mennessä.

Korkeus yli 100 metriä

Tänä kesänä käynnistyy Simon tuulipuiston rakentaminen ja paikalle on määrä rakentaa kaksi kolmen tuulivoimalan kokonaisuutta. Vestaksen kolmen megawatin tuulivoimalat nousevat 119 metrin korkeuteen ja niiden halkaisija on 112 metriä.

– Uusien voimaloiden pyyhkäisypinta-ala on hehtaarin kokoinen, kertoo TuuliWatin toimitusjohtaja ja St1:n uusiutuvan energian johtaja Jari Suominen.

Simon tuulipuiston investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa, ja se tuottaa sähköä 11 000 kotitalouden tarpeisiin.

Lue myös:

    Uusimmat