Tuuli voimistuu ja lämpötilat putoamassa

Tuulet voimistuvat iltaa kohden ja sadealue kulkee Suomen yli ensi yön aikana. Torstaina lämpötilat putoavat koko maassa viitisen astetta.

Sää on vielä tänään päivällä ollut monin paikoin melko aurinkoista ja lämmintä. Tuulet voimistuvat illan aikana koko maassa, kun hurrikaani Kirkin rippeet sateineen kulkevat illan ja ensi yön aikana Suomen yli.

Ilmatieteen laitos on antanut sisävesillä liikkuville varoituksen voimakkaasta etelätuulesta yöllä ja huomenna koko maahan lukuun ottamatta Keski- ja Pohjois-Lappia. Myös merialueilla varoitetaan kovasta tuulesta.

– Tuuli on maa-alueillakin paikoin navakkaa ja puuskaista, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkoaamuna lännessä on jo melko poutaista. Sadekuuroja voidaan saada päivän aikana koko maassa, mutta eniten sataa maan itä- ja pohjoisosassa.

Matalapaineen jälkipuolella tuulet kääntyvät puhaltamaan pohjoisesta. Lämpötilat putoavat torstaina viitisen astetta. Etelässä päästään enää 10-15 asteeseen, pohjoisessa 10 asteen tienoille.

– Tuulet pysyvät voimakkaina torstaihin asti, joten lämpötilan pudotus tuntuu vieläkin kylmemmältä. Vaatetta saa siis jo lisätä, sanoo Aleksi Jokela.

Lapissa voi olla pakkasta perjantain vastaisena yönä. Perjantaina Suomeen saapuu uusi matalapaine. Sää jatkuu epävakaisena ja viileänä.

Katso tiistaista torstaihin ulottuvat alueelliset sääennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat