Tuuletinta ei pitäisikään pitää läpi yön päällä – tässä syy

9:26

Tuuletin pyörittää huoneilman pölyjä ihmisen hengitysteihin. Se voi aiheuttaa ikäviä terveysongelmia, kuten nenäonteloiden ja silmien kuivumista sekä allergia- ja astmaoireiden pahenemista.

Videolla asiantuntijat jakavat vinkkinsä asunnon ja itsensä viilentämiseen helteillä.

Kuumat päivät ja suomalaiseen makuun trooppiset yöt ovat saaneet monet pohtimaan tehokkaita tuuletinkikkoja asunnon viilentämiseksi.

Mikäli on mieltynyt ympäri vuorokauden asunnossa hurisevaan tuulettimeen, on LadBible-sivuston paljastama seikka kylmä – tai näillä säillä pikemminkin lämmin – rätti kasvoille.

Keho reagoi pölyiseen ilmaan

Huoneilman pölyjä pyörittävä tuuletin voi nimittäin kuivattaa ihmisen nenän sivuonteloita. Kuivuminen voi johtaa siihen, että elimistö alkaa tuottaa limaa tilanteen korjaamiseksi.

Hyvää tarkoittava reaktio voi altistaa tukkoisuudelle ja päänsärylle.

Lisäksi tuulettimen yöllinen käyttö voi aiheuttaa lihasten jännittymistä sekä kramppeja. Ongelma on tyypillinen varsinkin kasvojen ja kaulan alueella.

Lisäksi jatkuva tuulettimen käyttö voi kuivattaa silmiä ja ihoa sekä laukaista astmakohtauksen tai allergisen reaktion. 

Hyödyt ja haitat puntariin

Mikäli edellä mainitut mahdolliset haitat kalpenevat hikisten öiden vierellä, voi lohduttautua sillä, että tuulettimen hurina voi rauhoittaa ja vaivuttaa syvempään uneen.

Tuulettimen yöllisen käytön ikäviä sivuvaikutuksia voi minimoida pitämällä asunnon ja tuulettimen puhtaana – näin se onnistuu helposti!

***

3:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja